counter

Aλέξης Τσίπρας: Οι άγνωστες πτυχές της ζωής του νέου Πρωθυπουργού

Aλέξης Τσίπρας: Οι άγνωστες πτυχές της ζωής του νέου Πρωθυπουργού
Aλέξης Τσίπρας: Οι άγνωστες πτυχές της ζωής του νέου Πρωθυπουργού

Από τη Νάνσυ Μητροπούλου

Η εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής 25 Ιανουαρίου τον ανακήρυξε Πρωθυπουργό της χώρας. Ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων  που έδωσαν στον ΣΥΡΙΖΑ την διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό Κυβέρνησης, διεμήνυσε ότι «Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα».

Ποιες είναι όμως οι σελίδες της δικής του ζωής;

Ο θριαμβευτής των εκλογών, Αλέξης Τσίπρας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Στα 41 του χρόνια κατέφερε να δώσει στο πολιτικό του όνειρο σάρκα και οστά, κερδίζοντας την ευκαιρία να υλοποιήσει το όραμά του. Άνθρωπος προσιτός, χαμογελαστός και ιδιαιτέρος επικοινωνιακός χαρακτηρίζεται από τους ανθρώπους που τον συναναστρέφονται στενά. Πολιτικά ενεργός από την εφηβική του ηλικία έδειξε από νωρίς την επιθυμία του να ασχοληθεί ένθερμα με τα κοινά. Δηλώνει παιδί του κέντρου της Αθήνας και σημαντικές στιγμές της ζωής του είναι άμεσα συνδεδεμένες με την πόλη που τόσο αγαπά.

Η επαγγελματική του ιδιότητα είναι πολιτικός μηχανικός. Ίδρυσε την εταιρία Τ & Τ Τεχνική Ο.Ε αλλά μετά από 5 χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας, αφοσιώθηκε στα κοινά αναλαμβάνοντας την ηγεσία κόμματος στο οποίο αφιερώθηκε. Η οικογενειακή του ζωή έχει κρατηθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και η σύντροφός της ζωής του Περιστέρα (ή Μπέτυ) Μπαζιανά είναι η γυναίκα που τον στηρίζει σε κάθε του βήμα όλα αυτά τα χρόνια και η μητέρα των δύο παιδιών του, Φοίβου – Παύλου και Ορφέα - Ερνέστου.

Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι ένας από τους «εμπνευστές» του είναι ο Τσε Γκεβάρα, η αφίσα του οποίου έχει περίοπτη θέση στο γραφείο του στην Κουμουνδούρου και μάλιστα από το μικρό του όνομα (Ερνέστο) εμπνεύστηκε και ο ίδιος του όνομα του δεύτερου γιου του.Στον ελεύθερο χρόνο περνά χαλαρές στιγμές με την οικογένειά του, μελετά και ταξιδεύει.

Η ευκαιρία να υλοποιήσει το πολιτικό του όνειρο του δόθηκε και μένει να αποδείξει ότι το όνειρό του πράγματι θα κάνει την Ελλάδα να γυρίσει νέα σελίδα.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR