counter

Συνεχίζεται η κακοκαιρία – Διαβάστε πού θα χιονίσει και τον καιρό των επόμενων ημερών

Συνεχίζεται η κακοκαιρία – Διαβάστε πού θα χιονίσει και τον καιρό των επόμενων ημερών
Συνεχίζεται η κακοκαιρία – Διαβάστε πού θα χιονίσει και τον καιρό των επόμενων ημερών

Κακοκαιρία

Στα λευκά ντύθηκαν πολλές περιοχές των βορείων προαστίων στη διάρκεια της νύχτας, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα.

Στην Πάρνηθα μόνο, δύο άτομα εγκλωβίστηκαν για αρκετές ώρες στο αυτοκίνητό τους, αφού δεν είχαν υπακούσει στις προειδοποιήσεις για την χιονόπτωση.

Το χιόνι έπεσε, αλλά δεν ήταν έντονο, όμως από το μεσημέρι αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας, με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων να βλέπουν χιόνια από την Αγία Παρασκευή και τα Μελίσσια και πάνω.

Η κακοκαιρία όμως πλήττει και άλλες περιοχές της χώρας, εκτός της Αττικής, όπως την Θεσσαλία, τις Κυκλάδες και τα ορεινά της Κρήτης.

Στην Αττική ήδη από την νύχτα δεν επιτρέπεται η κίνηση στη λεωφόρο Πάρνηθας, στη λεωφόρο Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το 414 και στη λεωφόρο Χασιάς, από τη Μονή Κλειστών. Απαραίτητες είναι οι αλυσίδες στην παλαιά Εθνική Οδό προς την Θήβα, ενώ ο δρόμος προς τα Βίλια είναι κλειστός, όπως και η λεωφόρος Διονύσου, από τον αριθμό 20 και πάνω.

Με δυσκολία διεξάγεται η κίνηση και στην Εύβοια, όπου πέντε χωριά είναι αποκλεισμένα και οι δρόμοι προς την Αιδηψό και το Αλιβέρι είναι κλειστοί.

Στην Κρήτη, κατά τη διάρκεια της νύχτας απεγκλωβίστηκαν τέσσερα άτομα, που είχαν μείνει με τα αυτοκίνητά τους στον Ομαλό, ενώ το χιόνι συνεχίζεται και σήμερα στις περιοχές που βρίσκονται πάνω από τα 500 μέτρα υψόμετρο και σε όλα τα ορεινά του νησιού.

Η σημερινή πρόβλεψη του καιρού

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και σήμερα με νεφώσεις και χιονόνερο στην ανατολική και τη νότια χώρα και χιονοπτώσεις στις παράκτιες περιοχές. Μόνο στα δυτικά της χώρας θα υπάρχει ηλιοφάνεια. Χιόνια αναμένονται στην Ανατολική Στερεά, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, στην ανατολική Αττικοβοιωτία, στην Κρήτη και στην ανατολική Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με 5 και 7 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά θα φτάσουν τα 8 και 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -12 έως και 2 βαθμούς, στα κεντρικά – 4 ως 9 βαθμούς και στα νησιά από 2 ως 11 βαθμούς.

Στην Αττική αναμένονται χιονοπτώσεις και χιονοστρώσεις κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, τοπικά 6 και ο υδράργυρος θα κυμανθεί από -1 ως 9 βαθμούς Κελσίου.

Τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίσουν από το βράδυ και μετά.

Ο καιρός της Τετάρτης

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Τετάρτη στα ανατολικά και νότια της χώρας, με το χιονόνερο και τις χιονοπτώσεις να είναι ισχυρές. Έντονα θα είναι κατά τόπους τα φαινόμενα, κυρίως στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα, αναμένονται νεφώσεις και ήπιες χιονοπτώσεις, κυρίως στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Σταδιακή εξασθένιση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ.

Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 5 με 7 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά και 8, με σταδιακή εξασθένιση στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -12 ως 5 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από -8 ως 8 και στα νησιά και στην Κρήτη από -2 ως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, αλλά και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά και στα ανατολικά του νομού, με σταδιακή εξασθένιση από το βράδυ. Οι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 5 με 6 μποφόρ, τοπικά στον Ευβοϊκό ως 7, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 ως 3 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 ως 2 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

Πηγή: antenna.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR