counter

Miss Elen Life Κεφάλαιο 37: Μια μικρή απόδραση στην Αράχωβα.

Miss Elen Life Κεφάλαιο 37: Μια μικρή απόδραση στην Αράχωβα.
Miss Elen Life Κεφάλαιο 37: Μια μικρή απόδραση στην Αράχωβα.

Είμαι και εγώ από εκείνους τους Θεσσαλονικείς που πιστεύουν πως ο καλός Θεούλης έβαλε όλα τα όμορφα μέρη του κόσμου, κοντά στο τόπο μου τη Θεσσαλονίκη. Έτσι μεγάλωσα τουλάχιστον αφού η επαφή μου με την Αθήνα είχε να κάνει μόνο με κάτι Σαββατοκύριακα πεταχτά και τίποτα άλλο. Τη περασμένη Κυριακή μαζί με την υπόλοιπη ομάδα του "Happy day" μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω καλύτερα ένα πολύ όμορφο μέρος για το οποίο είχα ακούσει πολλά. Η Αράχωβα μου έλεγαν οι Αθηναίοι ότι είναι ένας πανέμορφος τόπος με παραδόσεις, με ανθρώπους που διατηρούν ακόμα τα ήθη και τα έθιμα τους, που αγαπούν τη φύση και εκείνη έχει το δικό της τρόπο να το ανταποδίδει.

Δεν σας κρύβω πως η εικόνα μου για αυτόν το πανέμορφο χειμερινό προορισμό δεν ήταν και η καλύτερη αφού την είχα συνδέσει στο μυαλό μου με κοσμικότητες, διασκέδαση και διάφορα άλλα που δεν είναι και του γούστου μου. Η βόλτα μας εκεί για τις ανάγκες των εορταστικών γυρισμάτων της εκπομπής όχι μόνο μου άλλαξε την εικόνα που είχα σχηματίσει αλλά με μετέτρεψε σε ένα θερμό υποστηρικτή του ορεινού αυτού τοπίου.

Γιατί για ακόμα μια φορά επιβεβαιώνεται ο κανόνας που λέει ότι τα μέρη τα κάνουν οι άνθρωποι, η φυσική τους ομορφιά, οι εικόνες, τα χρώματα που κάνει η φύση και οι ωραίοι άνθρωποι που ζούνε σ' αυτά. Μπορείς να μάθεις τόσα πολλά πράγματα κάνοντας ένα τόσο κοντινό ταξίδι και είναι στο χέρι σου πως θα επιλέξεις να περάσεις σ΄αυτό. Γιατί έχω την αίσθηση ότι πολλές φορές χάνουμε την ουσία και αναλωνόμαστε  σε πράγματα  που δεν μας κάνουν να χαμογελάμε, παρά μας δίνουν πρόσκαιρη ευχαρίστηση.

Το μόνο που είναι απολύτως απαραίτητο για αυτό το ταξίδι, είναι η καλή παρέα. Αυτή είναι το κλειδί για να μπορέσεις να νιώσεις τη διαφορά.

Πάρτε μια μικρή ιδέα που ελπίζω να σας ανοίξει την όρεξη.

Φιλάκια

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR