counter

Οι αρρώστιες των θρανίων... και πώς να τις αποφύγετε

Οι αρρώστιες των θρανίων... και πώς να τις αποφύγετε
Οι αρρώστιες των θρανίων... και πώς να τις αποφύγετε

Παιδί

Ιώσεις και μικρόβια μεταδίδονται πολύ εύκολα μέσα στις σχολικές τάξεις προκαλώντας από αθώες μέχρι και πιο σοβαρές ασθένειες. Η σωστή ενημέρωση, η έγκαιρη διάγνωση και η κατάλληλη θεραπεία είναι όλα όσα χρειάζονται για να αντιμετωπίσετε ψύχραιμα και με επιτυχία την καθεμία από αυτές.

Αναπνευστικές λοιμώξεις
Οι λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος αποτελούν τη συχνότερη αιτία που αρρωσταίνουν τα παιδιά, κυρίως κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες.
Σχεδόν όλες οι λοιμώξεις του ρινοφάρυγγα, όπως οι ρινίτιδες και σε μεγάλο ποσοστό (περίπου 70%) οι λαρυγγίτιδες, οι φαρυγγίτιδες, οι τραχειοβρογχίτιδες κ.λπ., οφείλονται σε ιούς, οι οποίοι είναι πολλοί και μεταδίδονται με τα σταγονίδια (βήχας, φτάρνισμα, γέλιο κ.λπ.). Το στάδιο επώασής τους, δηλαδή το διάστημα από τη μόλυνση έως την εκδήλωση των συμπτωμάτων, διαρκεί από λίγες ημέρες έως και μία εβδομάδα. Στα μεγαλύτερα παιδιά είναι συχνός και ο πονόλαιμος από στρεπτόκοκκο και στην περίπτωση αυτή, είναι απαραίτητο το strep-test (γρήγορη εξέταση με επίχρισμα από το φάρυγγα), για να διαπιστωθεί εάν πρέπει να δοθεί ή όχι αντιβίωση. Γενικότερα, η θεραπεία της κάθε αναπνευστικής λοίμωξης καθορίζεται ύστερα από καλλιέργεια του εκκρίματος και αντιβιόγραμμα για ανεύρεση της κατάλληλης αντιβιοτικής ουσίας.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR