counter

Ο καιρός του Σαββατοκύριακου: Βροχές ή ηλιοφάνεια;

Ο καιρός του Σαββατοκύριακου: Βροχές ή ηλιοφάνεια;
Ο καιρός του Σαββατοκύριακου: Βροχές ή ηλιοφάνεια;

Καιρός

Αίθριος καιρός το Σάββατο

Το Σάββατο ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με βόρειους άνεμους στο Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ. Στα κεντρικά και βόρεια Ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τις πρωινές ώρες.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη Μακεδονία θα αναπτυχθούν νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες. Στην ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στις Κυκλάδες 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ στα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα με πιθανότητα σποραδικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και τοπικά στα βόρεια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για 12/10/2014

Την Κυριακή ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές ώρες στα νοτιοανατολικά και τα ορεινά της ηπειρωτικά χώρας με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα Δωδεκάνησα. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

ΠΗΓΗ: Antenna.gr

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR