counter

Ο γάμος του John F. Kennedy Jr και της Carolyn Bessette

Ο γάμος του John F. Kennedy Jr και της Carolyn Bessette
Ο γάμος του John F. Kennedy Jr και της Carolyn Bessette

Από την Χριστιάνα Κοχλατζή

Ο John F. Kennedy Jr. και η Carolyn Bessette παντρεύτηκαν σε μια μυστική τελετή στα ανοικτά των ακτών Cumberland της Γεωργίας, στις 21 Σεπτεμβρίου του 1996. Ο γάμος πραγματοποιήθηκε στο παρεκκλήσι της First African Baptist Church με σαράντα προσκεκλημένους, συμπεριλαμβανομένων τωνTed Kennedy, Caroline Kennedy και Edwin Schlossberg. Τη διοργάνωση έκανε η Gogo Ferguson, κάτοικος του νησιού, η οποία σχεδίασε επίσης και τις βέρες του ζευγαριού.

Η Carolyn Bessette επέλεξε να φορέσει ένα μεταξωτό νυφικό με ασορτί, ψηλά γάντια όλα από τον Narcisco Rodriguez, ενώ τα παπούτσια της είχαν την υπογραφή του Manolo Blahnik. Τo hair styling της νύφης έκανε ο Ελληνικής καταγωγής, George Kyriakos και το κλιπ με το οποίο έπιασε σε ένα κομψό σινιόν τα μαλλιά της, ανήκε στην Jackie Kennedy. Η ανθοδέσμη ήταν ένα μπουκέτο από κρίνους, το οποίο σχεδίασε η Rachel “Bunny” Melon, η γυναίκα που δημιούργησε τον όμορφο κήπο του Λευκού Οίκου με τις τριανταφυλλιές.

Ο γαμπρός φορούσε ένα σκούρο μπλε κοστούμι, με ένα λευκό πικέ γιλέκο από τον Gordon Henderson και το ρολόι του πατέρα του.  Παράνυμφες ήταν ανιψιές του γαμπρού Rose Schlossberg και Tatiana Schlossberg και ο μικρότερος ανιψιός του Jack Schlossberg, έφερε τις βέρες. Κουμπάροι στον γάμο του John F. Kennedy Jr. και της Carolyn Bessette ήταν ο ξάδερφος του γαμπρού, Anthony Radziwill και η Caroline Kennedy, η οποία φορούσε επίσης ένα φόρεμα σχεδιασμένο από τον Narcisco Rodriguez.

Τη γαμήλια τελετή πραγματοποίησε ο Αιδεσιμότατος Charles J. O'Byrne της Εκκλησίας του Αγίου Ιγνατίου Loyola του Μανχάταν. Στην εκκλησία ωστόσο, δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα και ο γάμος έγινε κάτω από το φως των κεριών και των λαμπάδων, σε ένα απόλυτα ρομαντικό σκηνικό. Κατά την διάρκεια του μυστηρίου μάλιστα, τραγουδήθηκαν a capella δύο ύμνοι από τον David R. Davis.

Μετά την τελετή, οι καλεσμένοι μεταφέρθηκαν στο Greyfield Inn, όπου έγινε η γαμήλια δεξίωση. Το μενού περιλάμβανε γαρίδες, αγκινάρες, ψητό ξιφία και παγωτό με λεμόνι και βατόμουρο. Υπήρχε επίσης μια παραδοσιακή τριών επιπέδων τούρτα γάμου, η οποία ήταν στολισμένη με λευκή παγωμένη σοκολάτα και λουλούδια.

Ο πρώτος χορός του ζευγαριού έγινε με τη μουσική υπόκρουση του κομματιού “Forever in My Life, με τον θείο του Ted Kennedy να τραγουδά για τους νεόνυμφους.

Ο  John F. Kennedy Jr. και η Carolyn Bessette πέρασαν το μήνα του μέλιτος στην Τουρκία και στη συνέχεια έκαναν μια δεκαήμερη κρουαζιέρα στο Αιγαίο.

Στις 16 Ιουλίου του 1999 ωστόσο το “παραμύθι” τους θα τελείωνε για πάντα, αφού το αεροπλάνο που πιλοτάριζε ο John F. Kennedy Jr.-τύπου Piper Saratoga-, βούτηξε στον ωκεανό και βρήκαν τραγικό θάνατο ο ίδιος, η σύζυγός του Carolyn Bessette και η αδελφή της Lauren.

Το ζευγάρι μαζί με την αδελφή της Carolyn πήγαινε στο γάμο του ξάδελφου του John F. Kennedy Jr., στον οποίο πριν το τραγικό συμβάν, η Carolyn αρνιόταν πεισματικά να πάει… 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR