counter

Βίδες με πέστο Σικελίας από τον Άκη Πετρετζίκη

Βίδες με πέστο Σικελίας από τον Άκη Πετρετζίκη
Βίδες με πέστο Σικελίας από τον Άκη Πετρετζίκη

1) Ετοιµάζουµε το πέστο. Βάζουµε τα ντοµατάκια στο µπλέντερ και τα χτυπάµε µέχρι να γίνουν αρκετά ψιλοκοµµένα. Τα αφαιρούµε και τα βάζουµε σε ένα στραγγιστήρι για να φύγουν τα επιπλέον νερά τους.


2) Επιστρέφουµε στο µπλέντερ και προσθέτουµε τα αµύγδαλα, τον βασιλικό, το τυρί, το ελαιόλαδο, τις σταφίδες, την κάππαρη, το µπούκοβο και το σκόρδο.

3) Προσθέτουµε αρκετό αλατοπίπερο. Βάζουµε το µείγµα σε ένα µπολ και το αφήνουµε στο ψυγείο µέχρι να το χρειαστούµε.

4) Βράζουµε τα µακαρόνια σύµφωνα µε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Σουρώνουµε, αλλά κρατάµε λίγο νερό σε ένα µπολάκι.

5) Ανακατεύουµε τα ζυµαρικά µε το πέστο και, αν χρειαστεί, αραιώνουµε µε λίγο νερό.

6) Αν θέλουµε, προσθέτουµε έξτρα τυρί.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR