counter

Φθινοπωρινό σκηνικό με βροχές & καταιγίδες για σήμερα

Φθινοπωρινό σκηνικό με βροχές & καταιγίδες για σήμερα
Φθινοπωρινό σκηνικό με βροχές & καταιγίδες για σήμερα

Καιρός

Την Τρίτη αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και βαθμιαία την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και το απόγευμα πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα θαλάσσια μέχρι 6 μποφόρ, που το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και αργότερα στην ανατολική, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν και στην Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα στα θαλάσσια τοπικά 6 μποφόρ και το βράδυ στη δυτική και κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα δυτικά η μέγιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως τις απογευματινές ώρες. Εξασθένηση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν  από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 που το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Σποραδικές βροχές ή πρόσκαιρες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα δυτικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις το βράδυ στα βόρεια όπου θα σημειωθούν βροχές, οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί τοπικά μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΠΗΓΗ: Antenna.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR