counter

Πιερόγκι από την Πολωνία από τον Άκη Πετρετζίκη

Πιερόγκι από την Πολωνία από τον Άκη Πετρετζίκη
Πιερόγκι από την Πολωνία από τον Άκη Πετρετζίκη

1) Ετοιµάζουµε µια ζύµη στο µίξερ µε τον γάντζο χτυπώντας τα υλικά για µερικά δευτερόλεπτα µέχρι να γίνει η ζύµη µια µπάλα. Αν χρειαστεί, προσθέτουµε λίγο παραπάνω αλεύρι. Αφήνουµε το ζυµάρι να «ξεκουραστεί» µισή ώρα στο ψυγείο.

2) Ετοιµάζουµε τη γέµιση ενώ «ξεκουράζεται» η ζύµη.

3) Βράζουµε τις πατάτες και τις πολτοποιούµε µε ένα µεγάλο πιρούνι. ∆εν τις θέλουµε πουρέ αλλά να έχουν και κοµµατάκια µέσα.

4) Σοτάρουµε το κρεµµύδι στο ελαιόλαδο µέχρι να πάρει ελαφρύ χρώµα. Προσθέτουµε και τις πατάτες και σοτάρουµε για λίγο ακόµα. Αφαιρούµε από τη φωτιά και αφήνουµε να κρυώσει λίγο.

5) Με τη βοήθεια επιπλέον αλευριού, ανοίγουµε το ζυµάρι σε φύλλο, πάχους 2-3 χιλιοστών.

6) Με ένα κουπ πατ διαµέτρου 5-7 εκατοστών ή µε ένα ποτήρι µε την ίδια διάµετρο κόβουµε πιτάκια.

7) Σε καθένα βάζουµε στο κέντρο του από 1 κ.γλ. γέµιση και κλείνουµε σε µισοφέγγαρο αφού βρέξουµε λίγο την περιφέρειά του µε νερό. Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού κλείνουµε καλά τα πιτάκια µας.

8) Έχουµε µια µέτρια κατσαρόλα µε αλατισµένο νερό που βράζει. Εκεί ρίχνουµε λίγα λίγα τα πιτάκια µας και τα αφήνουµε να βράσουν. Μόλις ανέβουν στην επιφάνεια, είναι έτοιµα. Τα αφαιρούµε µε τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζουµε από τα νερά.

9) Σε ένα τηγάνι βάζουµε λίγο ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο
να κάψει.

10) Σε αυτό το τηγάνι βάζουµε τα πιτάκια µας να πάρουν χρώµα. Όταν χρυσίσουν και από τις δύο πλευρές, τα αφαιρούµε και σερβίρουµε µε λίγο γιαούρτι.

 

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR