counter

Η κατάρριψη ενός μύθου: Η Hello Kitty δεν είναι τελικά γάτα!

Η κατάρριψη ενός μύθου: Η Hello Kitty δεν είναι τελικά γάτα!
Η κατάρριψη ενός μύθου: Η Hello Kitty δεν είναι τελικά γάτα!

Hello Kitty

Εδώ και 40 χρόνια η Hello Kitty συντροφεύει εκατομμύρια κορίτσια σε ολόκληρο τον κόσμο στην καθημερινότητά τους. Συναντάμε τη μορφή της σε τσάντες, πορτοφόλια, κοκαλάκια για τα μαλλιά, τετράδια κασετίνες, στυλό, μπρελόκ, ρούχα και χίλια δυο άλλα προϊόντα που απευθύνονται σε μικρά - ή και μεγαλύτερα κορίτσια...

Αν κάποιος σας ζητούσε να του περιγράψετε την Hello Kitty, σίγουρα θα του λέγατε ότι πρόκειται για μια χαριτωμένη γατούλα, σωστά;

Μάλλον όχι, αφού ο μύθος της Hello Kitty καταρρίπτεται! Η Hello Kitty δεν είναι γατούλα, αλλά ένα μικρό κορίτσι! Αυτό αποκάλυψε η ανθρωπολόγος Christine R. Yano από το Πανεπιστήμιο της Χαβάης, που είναι και η επιμελήτρια της έκθεσης για την Hello Kitty, η οποία θα φιλοξενηθεί στο Αμερικανο-Ιαπωνικό Μουσείο στο Λος Άντζελες τον Οκτώβριο.

Όπως εξηγεί η καθηγήτρια η παρατήρηση αυτή ήταν η πιο σημαντική που της έκανε η εταιρία που δημιούργησε τη συμπαθή φιγούρα, η Sanrio. 

Παράλληλα, για πρώτη φορά μαθαίνουμε ότι η Hello Kitty είναι Βρετανίδα, ανήκει στο ζώδιο του Σκορπιού, έχει και μία δίδυμη αδελφή και η αγαπημένη της λιχουδιά είναι η μηλόπιτα.

Πηγή: ANTENNA.GR

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR