counter

Αντώνης Βαρδής: Αυτή ήταν η ζωή του

Αντώνης Βαρδής: Αυτή ήταν η ζωή του
Αντώνης Βαρδής: Αυτή ήταν η ζωή του

Από τη Νάνσυ Μητροπούλου

Έφυγε από την ζωή ο Αντώνης Βαρδής τα ξημερώματα της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου μετά από πολύχρονη μάχη με την επάρατη νόσο. Ο Αντώνης Βαρδής «έσβησε» στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ σε ηλικία 66 ετών αφήνοντας πίσω του μια σπουδαία διαδρομή στο χώρο της μουσικής.  Η μάχη του Αντώνη Βαρδή με τον καρκίνο μετρούσε πολλά χρόνια, καθώς για πρώτη φορά η ασθένειά του εκδηλώθηκε σε ηλικία 42 χρόνων, αλλά ο ίδιος κατόρθωσε με μεγάλη δύναμη ψυχής να την διαχειριστεί. Ο Αντώνης Βαρδής, όλο το χρονικό διάστημα της μάχης του με την επάρατη νόσο είχε διαρκώς στο πλευρό του τον γιο του Γιάννη και την κόρη του Καλλιστώ, τη σύντροφό του Φιλοθέη καθώς και τον ετεροθαλή αδελφό του Χρήστο Δείξιμο (πατέρα των Κώστα Δόξα και Άκη Δείξιμου).

Σε εβδομαδιαίο περιοδικό, το 2009 ο Αντώνης Βαρδής είχε δηλώσει, για τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε: «Νομίζω πως όταν ο άνθρωπος αρρωστήσει από μια σοβαρή ασθένεια δυο πράγματα μπορούν να συμβούν. Ή να τον πάρει από κάτω ή να το παλέψει. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου παλικάρι. Όταν ξαφνικά έμαθα ότι πρέπει να χειρουργηθώ, γιατί είχα καρκίνο, είπα ό,τι προκύψει. Μια νύχτα μόνο πριν πάω στο νοσοκομείο συνειδητοποίησα ότι είναι πολύ σοβαρή η ασθένειά μου. Δεν κρύβω ότι έκλαψα, ήρθε σε φλας μπακ μπροστά μου όλη μου η ζωή. Είπα πως «ότι είναι να γίνει, θα γίνει”. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτε. Ήταν οι γιατροί και ο Θεός».

Ο Αντώνης Βαρδής γεννήθηκε στις 7 Αυγούστου του 1948, στο Μοσχάτο στην οδό Κανάρη. Η πρώτη του επαφή με τον κόσμο της μουσικής ήρθε στα 6 του χρόνια. Τότε γνωρίζει τον Βασίλη Τσιτσάνη, τον Γιάννη Παπαιωάννου, τον Γιώργο Ζαμπέτα στο " Φαληρικό" όπου και τραγούδησε για πρώτη φορά.  Στα τέλη του 1965, σε ηλικία μόλις 17 ετών μαζί με φίλους του δημιούργησε το συγκρότημα "VICKINGS" ενώ για βιοποριστικούς λόγους, ο Αντώνης Βαρδής όντας μικρός ακόμα σε ηλικία, θα εργαστεί σε χρωματοπωλείο, βενζινάδικο, σε οικοδομή, σαν βοηθός υδραυλικού και ως ναυτικός. Υπηρέτησε τη μουσική δίπλα σε καταξιωμένους συνθέτες και τραγουδιστές όπως τον Χρήστο Νικολόπουλο, Θανάση Πολυκανδριώτη, Δήμο Μούτση, Γιάννη Σπανό, , Μάνο Λοίζο, Γιώργο Νταλάρα, Χαρούλα Αλεξίου, Γιάννη Πάριο, Μανώλη Μητσιά , Βίκυ Μοσχολιού, Δήμητρα Γαλάνη, Αντώνη Καλογιάννη, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Άννα Βίσση, Νίκο Ξυλούρη, Τάνια Τσανακλίδου κ.ά.  Το 1973 πήρε μέρος σε μουσικό διαγωνισμό και κέρδισε το δεύτερο βραβείο σύνθεσης ενώ το τραγούδι ερμήνευσε ο Γιώργος Νταλάρας.

Ο Αντώνης Βαρδής είχε στο ενεργητικό του δύο γάμους και δύο διαζύγια και απέκτησε δύο παιδιά, τον Γιάννη και την Καλλιστώ. Για τις γυναίκες της ζωής του ο Αντώνης Βαρδής είχε δηλώσει στην εκπομπή TV weekend του Αlter:  «Στον πρώτο μου γάμο, στα 7 χρόνια κάτι δεν πήγε καλά και χώρισα. Η πρώτη μου σύζυγος χωρίς να φταίει, τρελάθηκα εγώ και έφυγα από το σπίτι. Είχα την ατυχία να ξεμυαλιστώ.  Για το διαζύγιο με την δεύτερη γυναίκα του, Χριστίνα Μαραγκόζη, είχε δηλώσει: «Μία γυναίκα καλλιτέχνης, όπως ήταν η Χριστίνα, ήθελε να βγάλει πράγματα απ’ έξω στην τηλεόραση, του μεγάλου, σπουδαίου έρωτα, δεν ήταν όμως τόσο πολύ έτσι.  Είχαμε πολλά προβλήματα με τη Χριστίνα και προσπαθούσαμε να τα κρατήσουμε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. (…) Με την τωρινή μου σύντροφο Φιλοθέη, έχουμε 25 χρόνια διαφορά. Την αγαπώ πολύ».

Ο Αντώνης Βαρδής ήταν ένας άνθρωπος που γεύτηκε τον έρωτα αλλά και την επιτυχία και υπερασπίστηκε όλες τις επιλογές του μέχρι το τέλος.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR