counter

Σε καθεστώς "επιλεκτικής χρεοκοπίας" μπήκε η Αργεντινή

Σε καθεστώς "επιλεκτικής χρεοκοπίας" μπήκε η Αργεντινή
Σε καθεστώς "επιλεκτικής χρεοκοπίας" μπήκε η Αργεντινή

Αργεντινή

Οι συνομιλίες στη Νέα Υόρκη για τη ρύθμιση του χρέους της Αργεντινής μεταξύ αντιπροσωπείας της χώρας αυτής υπό τον υπουργό της των Οικονομικών Αξελ Κισίλοφ και των πιστωτών τερματίστηκαν χωρίς να επιτευχθεί συμφωνία. 

Ένα έσχατο σχέδιο για την εξαγορά από εμπορικές τράπεζες της Αργεντινής του μη εξυπηρετούμενου χρέους που διατηρούν τα hedge funds προκειμένου να αποφευχθεί μια χρεοκοπία κατέρρευσε σήμερα, δήλωσαν ανώτερο στέλεχος του τραπεζικού τομέα και μια δεύτερη πηγή της χρηματοπιστωτικής αγοράς. 

"Όλα κατέρρευσαν", δήλωσε το ανώτερο στέλεχος του τραπεζικού τομέα.

Ο αμερικανός δικαστικός διαμεσολαβητής Ντάνιελ Πόλακ έκανε λόγο για επικείμενη πτώχευση της Αργεντινής. 

Νωρίτερα, μέσα στη νύχτα, ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poors υποβάθμισε το κρατικό αξιόχρεο της Αργεντινής, που βρισκόταν στη βαθμίδα CCC-, στην κατηγορία SD, δηλαδή «επιλεκτική χρεοκοπία, υποδεικνύοντας ότι η Αργεντινή αθέτησε ορισμένες από τις υποχρεώσεις της όσον αφορά το ξένο συνάλλαγμα. 

Ο οίκος ανακοίνωσε ότι έλαβε αυτό το βήμα, αφού έληξε την Τετάρτη η περίοδος χάριτος για την αποπληρωμή του χρέους που όφειλε η χώρα στους ομολογιούχους. 

Ο οίκος ανακοίνωσε ότι εάν η Αργεντινή αποπληρώσει το χρέος αυτό, είναι πιθανόν να αναθεωρήσει την αξιολόγησή του για τη χώρα. 

Πηγή: ΑΝΤΕΝΝΑ.GR

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR