counter

Τούρτα παγωτό σοκολάτα γεμιστή με φράουλα από τον Άκη

Τούρτα παγωτό σοκολάτα γεμιστή με φράουλα από τον Άκη
Τούρτα παγωτό σοκολάτα γεμιστή με φράουλα από τον Άκη

EKTEΛEΣΗ

1) Βάζουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε ένα μεγάλο γυάλινο ή πλαστικό σκεύος και το βάζουμε στα μικροκύματα για 2' ή μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αν θέλουμε, μπορούμε να λιώσουμε το μείγμα σε μπεν μαρί. Το σημαντικό είναι να μην καεί η σοκολάτα και να γίνει ένα όμορφο μείγμα. Προσθέτουμε το αλάτι, τις βανίλιες και τον καφέ. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

2) Ψήνουμε τα αμύγδαλα να γίνουν τραγανά. Τα 80 γραμμ. τα χτυπάμε στο πολυμίξερ μέχρι να γίνουν μικρά κομμάτια που τα κρατάμε στην άκρη για το γαρνίρισμα. Βάζουμε και τα υπόλοιπα 100 και τα κάνουμε σκόνη. Προσθέτουμε μέσα και το αλεύρι και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν σαν πούδρα. Τα κρατάμε στην άκρη.

3) Στον ίδιο κάδο ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο και να ασπρίσουν. Αυτό μπορεί να πάρει και 3'. Ενώ δουλεύει το μίξερ προσθέτουμε και τη ζάχαρη να χτυπηθεί και αυτή μαζί με τα αυγά.

4) Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε λίγο με ένα σύρμα. Δεν χρειάζεται να ανακατευτεί τέλεια. Γενικά επειδή το κέικ δεν έχει μπέικιν πάουντερ ή άλλο υλικό που φουσκώνει το παντεσπάνι εκτός από τα αυγά, προσπαθούμε να κρατήσουμε όσο μπορούμε τον όγκο που πήραν με το χτύπημα. Έτσι, λοιπόν, φροντίζουμε να μην τα χτυπήσουμε πολύ με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε και το μείγμα με το αλεύρι σε δύο δόσεις ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα. Η ζύμη βγαίνει περίπου 900 γραμμάρια.

5)  Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 2 ταψάκια 24 εκατοστών. Ακόμα καλύτερα, βάζουμε λαδόχαρτο στον πάτο των ταψιών και λαδώνουμε και αλευρώνουμε και αυτό.

6) Ψήνουμε για 15'-17' στους 160°C. 

7) Αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στη φόρμα για 15'. Στη συνέχεια τα αφαιρούμε από τη φόρμα, τα βάζουμε σε μια σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

8) Για να φτιάξουμε τη γέμιση σπάμε τις φράουλες με ένα πιρούνι σε μικρά κομμάτια και τα ανακατεύουμε με τη μαρμελάδα.

9) Για την γκανάζ ζεσταίνουμε την κρέμα μέχρι το σημείο βρασμού και ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα που έχουμε ψιλοκόψει. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

10) Για να συναρμολογήσουμε το γλυκό βάζουμε το μείγμα φράουλα - μαρμελάδα ανάμεσα στα δύο παντεσπάνια. Ρίχνουμε την γκανάζ από πάνω και γαρνίρουμε με τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα ή φλούδες σοκολάτας.

11) Διατηρούμε στην κατάψυξη.

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR