counter

Παγωμένη τούρτα πραλίνας φουντουκιού από τον Άκη

Παγωμένη τούρτα πραλίνας φουντουκιού από τον Άκη
Παγωμένη τούρτα πραλίνας φουντουκιού από τον Άκη

1) Κόβουμε τα κέικ κατά πλάτος σε λεπτές φέτες. Χρησιμοποιούμε αν βρούμε ανάμεικτο κέικ για πιο όμορφο χρωματικό εφέ και αφήνουμε στην άκρη.

2) Βάζουμε το ζεστό γάλα σε ένα βαθύ μπολ και ρίχνουμε μέσα τα 800 γραμμ. πραλίνα. Χτυπάμε με το σύρμα μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Το μεταφέρουμε από το μπολ σε ένα ταψί
και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

3) Βάζουμε τα φουντούκια ολόκληρα σε ένα ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C και τα καβουρδίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα για 10'-15'. Την υπόλοιπη πραλίνα (400 γραμμ.) τη βάζουμε σε ένα μπολ. Έτσι όπως είναι καυτά τα φουντούκια τα αδειάζουμε στο μπολ με την πραλίνα. Ανακατεύουμε και καθώς ζεσταίνεται γίνεται πολύ πιο ρευστή. Κρατάμε ξεχωριστά το 1/4 από το μείγμα σε ένα μπολ για να διακοσμήσουμε την τούρτα και το υπόλοιπο το αφήνουμε στην άκρη.

4) Με το μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Βγάζουμε από το ψυγείο το μείγμα γάλα με πραλίνα και με τη βοήθεια σύρματος το ενσωματώνουμε με τη σαντιγί. Κρατάμε στην άκρη.

5) Παίρνουμε ένα στρογγυλό μπολ. Ντύνουμε το μπολ εσωτερικά με μεμβράνη. Αν δεν σας είναι εύκολο, λίγο νερό θα βοηθούσε γιατί κρατάει τη μεμβράνη στη θέση της.

6) Στρώνουμε όλη την επιφάνεια του μπολ με φέτες από το κέικ. Ρίχνουμε μερικές κουταλιές από το μείγμα με τα φουντούκια πάνω από το κέικ. Από πάνω ρίχνουμε το 1/3 από το μείγμα με τη σαντιγί. Πάνω του βάζουμε μερικά κομμάτια κέικ ακόμα. Ρίχνουμε μερικά ακόμα από τα φουντούκια και συνεχίζουμε με το άλλο 1/3 από την κρέμα. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουμε με τα υλικά μας αλλά πρέπει να μας μείνει κέικ για να βάλουμε πάνω πάνω στην τούρτα, ώστε να γίνει η βάση όταν τη γυρίσουμε ανάποδα.

7) Κλείνουμε με μεμβράνη και αποθηκεύουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά.

Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο my cooking του Μy Tv.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR