counter

Πόσο νερό πρέπει να πίνουν τα παιδιά;

Πόσο νερό πρέπει να πίνουν τα παιδιά;
Πόσο νερό πρέπει να πίνουν τα παιδιά;

Παιδί πίνει νερό

Το ζωηρό παιχνίδι κάτω από τον ζεστό ήλιο του καλοκαιριού μπορεί να είναι συνώνυμο της ανεμελιάς όμως συνδέεται συχνά με πιο αυξημένο κίνδυνο αφυδάτωσης. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προνοητικοί παρέχοντας στο παιδί αυτό που περισσότερο έχει ανάγκη: νερό!

Το νερό στα παιδιά καταλαμβάνει μεγαλύτερο μέρος του σώματος σε σχέση με τους ενήλικες. Ο κίνδυνος αφυδάτωσης είναι ιδιαίτερα αυξημένος κατά την παιδική ηλικία αφού τα παιδιά είναι πιο ευαίσθητα στις υψηλές θερμοκρασίες και πιο επιρρεπή στην αφυδάτωση κατά τη διάρκεια σωματικής δραστηριότητας. Επιπλέον, όταν ασχολούνται με κάποια δραστηριότητα, πολύ συχνά δεν καταναλώνουν υγρά επειδή απλώς το ξεχνούν. Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να αναγνωρίζονται τα πρώτα σημάδια αφυδάτωσης (κούραση, πονοκέφαλος, ξηροστομία, μυϊκή αδυναμία και ζαλάδα) και να αντιμετωπίζονται έγκαιρα, τόσο στο σχολείο, στις κατασκηνώσεις ή στα ημερήσια camp και στους χώρους άθλησης  από τους εκπαιδευτικούς και τους άλλους υπεύθυνους όσο και στο σπίτι από τους γονείς.

Οι ανάγκες κάθε ηλικίας

Καθημερινά, λοιπόν οι απώλειες υγρών από το σώμα θα πρέπει να αντισταθμίζονται μέσω της πρόσληψης υγρών. Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη υγρών για ένα παιδί εξαρτάται από παράγοντες που περιλαμβάνουν την ηλικία, το βάρος, το φύλο και το επίπεδο σωματικής δραστηριότητας του παιδιού καθώς και τις περιβαλλοντικές συνθήκες (θερμοκρασία και υγρασία). Φυσικά οι ανάγκες για την πρόσληψη υγρών αυξάνονται σε συνθήκες αυξημένης θερμοκρασίας ή κατά τη διάρκεια σωματικής δραστηριότητας.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να ανακαλύψτε τη συνολική ποσότητα νερού που πρέπει ενδεικτικά να προσλαμβάνουν τα παιδιά, αλλά και κάποια χρήσιμα tips ενυδάτωσης, είναι να επισκεφτείτε το www.paidimag.gr κάνοντας «κλικ» στο link που ακολουθεί! http://www.paidimag.gr/article/354865/poso-nero-prepei-na-pinoyn-ta-paidia-

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR