counter

Κεφάλαιο 6: Υπάρχουν και οι όμορφες γωνιές της Αθήνας

Κεφάλαιο 6: Υπάρχουν και οι όμορφες γωνιές της Αθήνας
Κεφάλαιο 6: Υπάρχουν και οι όμορφες γωνιές της Αθήνας

Ειδικά τις τελευταίες μέρες το έχουμε καταλάβει για τα καλά πως το καλοκαιράκι είναι εδώ. Έχω την εντύπωση πως το φετινό καλοκαίρι θα είναι από εκεί ναι [ου όλη την εβδομάδα θα βράζουμε και το σαββατοκύριακο ο αγαπημένος μου καιρός κάπως θα μας τα χαλάει. Για μένα είναι ένα ακόμα καλοκαίρι που δεν περιλαμβάνει και πολλές διακοπές. Με μια γρήγορη αναδρομή στα προηγούμενα χρόνια, μόλις συνειδητοποιώ πως έχω να πάω κανονικές διακοπές περίπου 6 χρόνια. Και τι εννοείς θα μου πεις όταν λες κανονικές διακοπές.

Εννοώ εκείνο το συναίσθημα που έχεις όταν ψάχνεις τον ιδανικό προορισμό, όταν οργανώνεις με τους φίλους σου τα βράδια σου, όταν αγχώνεσαι μήπως ο αγαπημένος σου συνάδελφος προλάβει και πιάσει την ημερομηνία που εσύ θέλεις να πάριες άδεια. Όλα αυτά η αλήθεια είναι έχω να τα ζήσω πολλά χρόνια αλλά με κάποιο μαγικό τρόπο δεν θα έλεγα πως μου λείπουν και τόσο πολύ. Μπορεί να είναι πως νιώθω τυχερή που κάνω αυτό που αγαπώ και μου δίνει την αίσθηση πληρότητας που θέλω, μπορεί να είναι όμως πως έχω καταφέρει και να βρίσκω τους τρόπους να κάνω την παραμονή μου στη πόλη ευχάριστη και ωραία.

Φέτος είναι το δεύτερο μου καλοκαίρι στην Αθήνα και ακόμα δεν σας κρύβω πως είμαι σε φάση αναζήτησης. Αναζητώ εκείνα τα στέκια που μπορεί να σου δώσουν έστω για λίγο την ψευδαίσθηση πως βρίσκεσαι διακοπές. Δεν τα έχω πάει όμως άσχημα και για ακόμη μια φορά καταλήγω σε αυτό που σοφά λέει ο ελληνικός λαός “Όποιος ψάχνει, βρίσκει”.

Υπάρχουν πολύ όμορφες γωνιές και γειτονιές στην Αθήνα που εγώ όταν τις επισκέφτηκα έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Αυτές λοιπόν θα σας παρουσιάσω σήμερα μέσα από τα δικά μου τα μάτια.

 1.Πλάκα-Αναφιώτικα

Για μένα είναι πραγματικά ένας μικρός παράδεισος. Σου δίνει την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε κάποιο νησάκι του Αιγαίου. Τα μικρά στενά σοκάκια, τα λουλούδια που δίνουν χρώμα στην άσφαλτο, τα σπίτια που ευτυχώς έχουν κρατήσει αυτή την εικόνα, σε ταξιδεύουν σε περασμένες δεκαετίες μια άλλης Αθήνας. Επίσης, αν έχεις δει το Αν του Χριστόφορου και το έχεις λατρέψει όπως εγώ, τότε δεν έχεις καμία απολύτως δικαιολογία για να μην έχεις πάει ακόμα. 

2.Ζάππειο

Μια όαση δροσιάς στη πραγματικά καυτή Αθήνα. Μπορείς να κάνεις τη βόλτα σου στο όμορφο πάρκο, να φας, να πιεις και φυσικά να παρακολουθήσεις λατρεμένο θερινό σινεμά. Αυτό το διάστημα παίζει η ταινία Ερασιτέχνης Ζιγκολό με τον υπέροχο Γούντι Άλεν. Ενημερώσου και τρέχα. 

3.Μικρολίμανο

Και επειδή καλοκαιράκι είναι και θες και τη θαλασσίτσα σου θα σε πάω και εκεί. Λατρεύω το Πειραιά. Δεν ξέρω αν είναι γιατί μου θυμίζει Θεσσαλονίκη, αλλά μ΄ αρέσει η αίσθηση της θάλασσας, τα ταβερνάκια του (κάνε μια έρευνα γιατί πολλά είναι απλησίαστα λόγω τιμής) το λιμάνι.

Αν λοιπόν ανήκετε στην ίδια κατηγορία με μένα, μην μιζεριάζετε και αφήνετε τις μέρες να περνούν. Βρείτε τις δικές σας μικρές γωνίτσες στη πόλη, στο χωριό, όπου και αν μένετε και χαρίστε στον εαυτό σας μια μικρή απόδραση από τη καθημερινότητα σας.

Γιατί πολύ απλά για να είναι κάτι όμορφο, το πιο σημαντικό είναι να θέλουμε να το δούμε εμείς όμορφο.

 

Have fun                !!!!!!!

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR