counter

Kοτόπουλο με πουρέ και σπανάκι στο φόυρνο από τον Άκη Πετρετζίκη

Kοτόπουλο με πουρέ και σπανάκι στο φόυρνο από τον Άκη Πετρετζίκη
Kοτόπουλο με πουρέ και σπανάκι στο φόυρνο από τον Άκη Πετρετζίκη

Βάζουμε σε ένα μπολ το κοτόπουλο με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε να μαριναριστεί μέχρι να κόψουμε τις πατάτες μας.

Βράζουμε τις πατάτες για 20' σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι που το βάζουμε να κάψει βάζουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε μέχρι να πάρει καλό χρώμα. Ρίχνουμε και τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρουμε και αυτά να σοταριστούν. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος στο τέλος και βράζουμε για 1'-2' προσθέτοντας το θυμάρι, λίγη μουστάρδα και διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι.

Βάζουμε τα περιεχόμενα του τηγανιού σε ένα πυρέξ ώστε να πιάνουν μια στρώση στον πάτο.

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε μέσα το σπανάκι και το σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί. Βοηθάμε με λίγο αλάτι. Δεν θα μας πάρει πάνω από 2'-3'. Το αποσύρουμε από τη φωτιά.

Μέχρι τότε θα έχουν βράσει και οι πατάτες μας. Αποσύρουμε από τη φωτιά, στραγγίζουμε και με ένα πιρούνι ή με τον μύλο τις κάνουμε πουρέ. Προσθέτουμε τους κρόκους, το σπανάκι, μοσχοκάρυδο και το περισσότερο από το τυρί.

Τα ασπράδια τα κάνουμε μια ελαφριά μαρέγκα και τα ενσωματώνουμε στον πουρέ σε 2-3 δόσεις. Ο «ελαφρύς» αυτός πουρές πάει πάνω από το κοτόπουλο στο πυρέξ. Προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί από πάνω.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR