counter

Κρέμα με άρωμα καφέ

Κρέμα με άρωμα καφέ
Κρέμα με άρωμα καφέ

Μουλιάστε τη ζελατίνη σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσει. Σε μια ρηχή κατσαρόλα βάλτε την κρέμα, τη ζάχαρη και τους σπόρους κάρδαμου. Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά χωρίς να βράσετε το μείγμα  για να μην κόψει η κρέμα γάλακτος. Κατεβάζετε το μείγμα από το μάτι της κουζίνας αμέσως μόλις αρχίσει να κοχλάζει.

Στύψτε με το χέρι σας καλά τη ζελατίνη και προσθέστε τη στην ζεστή κρέμα. Ανακατέψτε καλά με μια σπάτουλα μέχρι να διαλυθεί. Ρίξτε τον καφέ και ανακατέψτε. Περάστε την κρέμα από σουρωτήρι για να αφαιρέσετε τους σπόρους του κάρδαμου και μοιράστε τη σε 4 διάφανα ποτήρια του εσπρέσο. Βάλτε τα ποτήρια στο ψυγείο για 4 ώρες να παγώσουν.

Για το σιρόπι: Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίξτε τον καφέ και τη ζάχαρη και σιγοβράστε για 10΄ μέχρι να διαλυθούν καλά. Προσθέστε το λικέρ, ανακατέψτε και κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά.  Αφήστε το σιρόπι για 20΄να κρυώσει εντελώς. Βγάλτε τις παγωμένες κρέμες από το ψυγείο, μοιράστε το σιρόπι στα ποτήρια με την κρέμα και σερβίρετε.

Tip: Αν  θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το κάρδαμο με αστεροειδή γλυκάνισο ή κανέλλα.  

 Ανακαλύψτε ακόμα περισσότερες συνταγές της Μυρσίνης Λαμπράκη στο περιοδικό Forma, στην ιστοσελίδα www.formamag.gr, αλλά και στο www.mirsini.gr.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR