counter

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Σημαντικές νίκες στο μπάσκετ για τις ελληνικές ομάδες

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Σημαντικές νίκες στο μπάσκετ για τις ελληνικές ομάδες
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Σημαντικές νίκες στο μπάσκετ για τις ελληνικές ομάδες

Παναθηναϊκός Ολυμπιακός

Έσπασαν καρδιές στο ΟΑΚΑ, όπου ο Παναθηναϊκός επικράτησε σε ένα ματς-θρίλερ της ΤΣΣΚΑ με 73-72, ισοφαρίζοντας σε 2-2 τη σειρά και τώρα θα διεκδικήσει την πρόκριση σε πέμπτο ματς στη Μόσχα.

Ένα σουτ του Φρίντζον, εκτός ισορροπίας, στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας του αγώνα, κράτησε ζωντανή την ΤΣΣΚΑ, στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση. Στην τελευταία επίθεση του Παναθηναϊκού, με το σκορ στο 63-62, ο Μπράμος είχε αστοχήσει σε τρίποντο, αλλά ο Ούκιτς οδηγήθηκε στη γραμμή των ελευθέρων βολών. Έχασε την πρώτη και ευστόχησε στη δεύτερη, διαμορφώνοντας το 64-62. Η ΤΣΣΚΑ λυτρώθηκε με το σουτ στην εκπνοή και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν σε παράταση.

Δύο εύστοχες βολές του Δημήτρη Διαμαντίδη έδωσαν προβάδισμα δύο πόντων (73-71) στον Παναθηναϊκό, 8 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος της παράτασης. Ο Ουίμς κέρδισε φάουλ και οδηγήθηκε στη γραμμή των ελευθέρων βολών. Ευστόχησε στην πρώτη και έχασε τη δεύτερη, αλλά ο Διαμαντίδης δεν κατάφερε να κρατήσει τη μπάλα στο παρκέ και οι Ρώσοι είχαν την τελευταία επίθεση με 4 δευτερόλεπτα να απομένουν. Ο Ουίμς έκανε το λάθος και πάτησε τη γραμμή, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να πάρει την κατοχή στο τελευταίο δευτερόλεπτο, να κρατήσει τη μπάλα και να πάρει τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 37-38, 51-48, 64-64 Στην παράταση: 73-72

«Εδώ είναι Πειραιάς», φώναξε ο Ολυμπιακός στη «Βασίλισσα» Ρεάλ και της έδειξε πως δεν είναι διατεθειμένος να παραδώσει τα σκήπτρα του.

Παίρνοντας δύναμη από τον κόσμο τους, οι «ερυθρόλευκοι» υπέταξαν τη Ρεάλ Μαδρίτης και έφθασαν στη νίκη με 71-62, ισοφαρίζοντας τη σειρά σε 2-2. Πλέον όλα θα κριθούν στον 5ο και καθοριστικό αγώνα στην ισπανική πρωτεύουσα, με την ψυχολογία των παικτών του Μπαρτζώκα να βρίσκεται στα ύψη.

Κορυφαίος για τους Πειραιώτες ο Ντάνστον, ο οποίος πέτυχε 13 πόντους και δέσποζε μέσα στη ρακέτα. Πολύ καλοί ήταν επίσης Σπανούλης (12 π.) και Λοτζέσκι (13 π.)

Τα δεκάλεπτα: 15-16, 37-30, 49-47, 71-62

Ολυμπιακός: Πέτγουεϊ, Σερμαντίνι 2, Ντάνστον 13, Σπανούλης 12, Παπαπέτρου 7, Σλούκας, Κόλινς 2, Σίμονς 2, Πρίντεζης 10, Μάντζαρης 10, Κατσίβελης, Λοτζέσκι 13.

Ρεάλ Μαδρίτης: Ρούντι 18, Ρέγες 4, Μίροτιτς 9, Ροντρίγκεθ 2, Κάρολ, Ντάρντεν 10, Γιουλ 4, Μπουρούσης 8, Σλότερ 5, Μεζρί 2.

Πηγή: Antenna

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR