counter

Πάνω απ’ όλα να σου αρέσει!

Πάνω απ’ όλα να σου αρέσει!
Πάνω απ’ όλα να σου αρέσει!

Πάνω απ’ όλα να σου αρέσει!

Όπως αποκαλύπτει έρευνα του πανεπιστημίου του Σικάγο συνηθίζουμε να προτιμούμε τη δουλειά που μας εξασφαλίζει περισσότερα χρήματα και να μην υπολογίζουμε αν μας ευχαριστεί ή αν αντίθετα μας αγχώνει. Συγχρόνως σε ότι αφορά στην επιλογή σπιτιού προτιμάμε να αγοράζουμε ή να νοικιάζουμε αυτό με τα περισσότερα τετραγωνικά ή στην πιο ακριβή περιοχή, ακόμα κι αν αυτό κάποιες φορές συνεπάγεται περισσότερο χρόνο για να πάμε στη δουλειά ή τη μετακόμιση μακριά από τα αγαπημένα μας πρόσωπα (οικογένεια ή φίλοι). Μήπως όμως έτσι δε γινόμαστε όσο ευτυχισμένοι νομίζαμε;

 

Η ποιότητα ζωής δεν έχει τιμή...   

Η επιλογή δουλειάς ή σπιτιού που γίνεται με βάση τη χρηματική αξία και δεν ικανοποιεί πραγματικά τις ανάγκες μας μπορεί τελικά ν’ αποτελέσει πηγή δυστυχίας. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να μάθουμε να μην επιλέγουμε τα πάντα έτσι. Για  παράδειγμα μια δουλειά που πραγματικά μας ευχαριστεί είναι σαφώς πιο ωφέλιμη για την ψυχική μας ισορροπία απ’ ότι μια δουλειά με περισσότερα χρήματα που όμως δε μας ταιριάζει. Όπως και ένα σπίτι που είναι κοντά στους ανθρώπους που αγαπάμε μπορεί να είναι καλύτερο από ένα σπίτι σε ένα ακριβό προάστιο που ίσως δε θα μπορούμε να χαρούμε.

 

Η σωστή τακτική

 

Βήμα #1 Μη συγκρίνετε: Μη  βάζετε στη ζυγαριά δύο εργασιακές θέσεις ή δύο σπίτια. Αξιολογείστε τα χωριστά εκτιμώντας το καθένα στο σύνολό του κι όχι συγκρίνοντάς μεταξύ τους.

 

Βήμα #2 Μην ακολουθείτε τους άλλους: Μην παρασύρεστε από τις επιλογές των άλλων είτε πρόκειται για σπίτι, αυτοκίνητο, προορισμό διακοπών ή ένα απλό ζευγάρι παπούτσια. Επιλέξτε αυτό που πραγματικά σας ταιριάζει ή χρειάζεστε κι όχι με βάση τι έχουν ή τι κάνουν οι άλλοι.

 

Βήμα #3 Διαχωρίστε το ένα από το άλλο: Μη συνδέεται τη χρηματική αξία με την ποιότητα. Προσδιορίστε τι θα πει ποιότητα για εσάς. π.χ. το να πηγαίνεις με τα πόδια στη δουλειά αντί να χρειάζεται να οδηγείς για 45 λεπτά ή  να πίνεις καθημερινά καφέ με τη φίλη σου μπορεί να κάνει τη ζωή σου πραγματικά καλύτερη από ότι ένα σπίτι με θέα.

 

 

Ανακαλύψτε περισσότερα κάνοντας κλικ στο www.formamag.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR