counter

Tο φετινό μου Πάσχα με τον άνδρα μου και την κόρη μου (Στο Olga's Blog)

Tο φετινό μου Πάσχα με τον άνδρα μου και την κόρη μου (Στο Olga's Blog)
Tο φετινό μου Πάσχα με τον άνδρα μου και την κόρη μου (Στο Olga's Blog)

Πάσχα στο χωριό 

Ή αλλιώς η απόλυτη ξεκούραση 

Χριστός Ανέστη!!! Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία!!

Φέτος το Πάσχα ,όπως και τα περισσότερα χρόνια ειναι η αλήθεια , τα περάσαμε στο πατρικό μου σπίτι στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Αυτές οι μέρες ειναι συνυφασμενες με το έντονο θρησκευτικό στοιχείο σαφώς και στη συνέχεια με την ξεκούραση ( μετά το Μ. Σάββατο για όσους εργάζονται) το καλό σπιτικό φαγητό και τις οικογενειακές στιγμές.

Ετσι κι εμείς, μέχρι το Μεγάλο Σάββατο μείναμε στις Σέρρες, πήγαμε στον επιτάφιο στο χωριό του άντρα μου και βρεθήκαμε με φίλους και αγαπημένους συγγενείς. Στη συνέχεια ήρθαμε στους γονείς μου όπου κάναμε Ανάσταση και Πάσχα. 

Την Κυριακή του Πάσχα την περάσαμε στην αυλή της γιαγιάς και του παππού μου που την ετοίμαζαν για αυτή τη μέρα εδώ και ένα μήνα. Το αρνί είχε μπει από νωρίς το πρωί στη σούβλα. Το είχε ετοιμάσει ο μπαμπάς μου που έχει ειδικότητα στο ψήσιμο και ειναι και κρεοπώλης. Η γιαγιά μαζί με τη μαμά και τη θεία μου ετοίμαζαν τα υπόλοιπα εδέσματα του γιορτινου τραπεζιού. Τα μεγαλύτερα παιδιά ξύπνησαν γύρω στη μια και μαζί με το γάλα τσιμπουσαν και την πέτσα του άρνιου. 

Για μας πάλι αυτές οι εποχές έχουν περάσει από καιρό. Ξυπνήσαμε νωρίς για να πάμε την πρώτη μας βόλτα με το ποδήλατο , που μας πήρε η γιαγιά για το Πάσχα. Το τι χαρά είχε η Αλεξάνδρα που αρχίζει να μαθαίνει να κάνει ποδήλατο ,με βοηθητικές ρόδες φυσικά ,δεν περιγράφεται!!!

Και μετά στην αυλή αφού φάγαμε ,ξεκινήσαμε τους χορούς και τα τραγούδια. Μικροί και μεγάλοι, από τον παππού μου που ειναι 86 χρονών μέχρι την Αλεξάνδρα που είναι 3, χορέψαμε και γλεντήσαμε με την καρδιά μας.

Και στη συνέχεια ήρθαν τα γλυκά... Το αγαπημένο μας τσιζκεικ φυσικά αλλά και παγωτό!!! Πολύ παγωτό!!! Περιττό να σας πω πως η Αλεξάνδρα γέμισε από πάνω μέχρι κάτω παγωτό. Έφαγαν ρούχα και μαλλιά μαζί μ εκείνη.

Αφού πέρασε η ώρα έφτασε και η στιγμή για ξεκούραση. Όλοι πήγαν να ξαπλωσουν από μια μέχρι και τρεις ώρες!!! Οι πιο νέοι φυσικά βγήκαν για καφεδάκι με τις παρέες τους. 

Ετσι απλά αλλά και τόσο όμορφα πέρασαν οι άγιες μέρες του Πάσχα. Ελπίζω όλοι σας να διασκεδάσατε, να ξεκουραστηκατε, να περάσατε  όμορφες στιγμές με αγαπημένα σας πρόσωπα. 

Χρόνια πολλά σε όλους και του χρόνου με υγεία!!!

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR