counter

Τι τραβάει τους άνδρες;

Τι τραβάει τους άνδρες;
Τι τραβάει τους άνδρες;

Τι τραβάει τους άνδρες;

Αδυναμία στο babyface

Διαπολιτισμική έρευνα που έγινε στις Ηνωμένες Πολιτείες  σε άτομα που προέρχονταν από πέντε διαφορετικές κουλτούρες έδειξε ότι οι άνδρες ανεξαρτήτως φυλής προτιμούν γυναίκες με μεγάλα μάτια, μικρή μύτη και γεμάτα χείλη, το γνωστό babyface.

 

Προτίμηση  στο γεμάτο στήθος

 

Σύμφωνα με έρευνα του  Ελληνικού Σεξουαλικού Ινστιτούτου (ΕΣΙ) το γυναικείο στήθος συγκεντρώνει το υψηλότερο ποσοστό προτίμησης των αντρών ενώ ιδιαίτερα υψηλό είναι και το ποσοστό που συγκεντρώνει η περιοχή των γυναικείων γοφών. Όπως αποκαλύπτει,  ωστόσο, έρευνα που έγινε στην Αμερική, τη χώρα με τις περισσότερες πλαστικές επεμβάσεις στήθους το μέγεθος που προτιμούν οι περισσότεροι άντρες, κόντρα στο πρότυπο των μοντέλων με το μικρό ή σχεδόν ανύπαρκτο στήθος αλλά και στο πρότυπο των υπερμεγέθους σιλικονάτου στήθους των sex symbols,  είναι το  B.

 

Οι εκπρόσωποι της εξελικτικής ψυχολογίας συσχετίζουν αυτή την προτίμηση με την ασυνείδητη σκέψη ότι το γεμάτο στήθος μπορεί να ταΐσει καλύτερα ένα μωρό. Με το ίδιο σκεπτικό συσχετίζουν και την προτίμηση κάποιων ανδρών σε γυναίκες με τονισμένα οπίσθια αφού οι γυναίκες με ανοιχτή περιφέρεια είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες να γεννήσουν πιο εύκολα σε εποχές που ο τοκετός μπορούσε να κοστίσει ακόμα και τη ζωή της μητέρας.

 

Η εκδίκηση της κοντής

 

Οι άνδρες μπορεί να θαυμάζουν τις ψηλές όμως βγαίνουν με τις κοντές!  Από στατιστικές έρευνες στις ΗΠΑ με δείγμα αντρών από 18 έως 85 χρόνων προέκυψε  ότι οι εκπρόσωποι του ισχυρού φύλου αποδεικνύονται στην πλειοψηφία τους φανατικοί υποστηρικτές του πρότυπου που θέλει τον άντρα πιο ψηλό από τη γυναίκα. Παρόλο που ανοιχτά θαυμάζουν τις ψηλές, το 80% των ανδρών προτιμούν να βγουν ραντεβού με μία γυναίκα πιο κοντή από τους ίδιους.

 

Άλλη έρευνα αποδεικνύει ότι οι γυναίκες χαμηλού αναστήματος έχουν περισσότερες κατακτήσεις από τις πιο ψηλές ενώ οι άνδρες τις περιγράφουν ως πιο ελκυστικές και θερμές.

 

Στην πραγματικότητα οι πιο ψηλές γυναίκες δεν είναι λιγότερο γοητευτικές, διασαφηνίζουν οι ψυχολόγοι. Απλά όταν η γυναίκα είναι πιο ψηλή από τον συνοδό της του προκαλεί αμηχανία  καθώς εκείνος υποσυνείδητα νιώθει ότι δεν μπορεί να παίξει τον ρόλο του προστάτη.  

 

Ναι στο χρώμα

 

Αν και συνήθως οι άντρες αναφέρουν ότι το πιο σέξι χρώμα είναι το μαύρο, αυτή η προτίμηση μάλλον προκύπτει λόγω κουλτούρας. Έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί την τελευταία δεκαετία ξεκαθαρίζουν ότι ελκύονται και φλερτάρουν περισσότερο τις γυναίκες που φορούν φωτεινά χρώματα και μάλιστα προτιμούν τις αποχρώσεις του ροδακινί!

 

Αποκαλύψεις με μέτρο

 

Σύμφωνα με έρευνες το καλοκαίρι οι ερωτικές επαφές είναι πιο συχνές. Ένας από τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό είναι και τα ελαφρότερα ρούχα που φοράνε οι γυναίκες τα οποία ως εκ τούτου εξασφαλίζουν περισσότερα οπτικά ερεθίσματα για τους  εκπροσώπους του αντίθετου φύλου. Μια γυναίκα, ωστόσο, δεν χρειάζεται να ντυθεί προκλητικά για να διεγείρει έναν άντρα. Ακόμα και η αποκάλυψη της γυμνής σάρκας σε σημεία όπως τα πέλματα, οι γάμπες ή οι ώμοι μπορεί να προκαλέσουν το ενδιαφέρον του.

 

Δεν μετράει μόνο η εμφάνιση!

 

Σύμφωνα με έρευνα του Ε.Σ.Ι. αν και περισσότεροι από τους 3 στους 5 άνδρες θεωρούν την εξωτερική εμφάνιση σημαντικό παράγοντα έλξης, η ωριμότητα και η σοβαρότητα φαίνεται ότι το σημαντικότερο προσόν μίας γυναίκας μετά από αυτήν.

 

Συστολή και χιούμορ

 

Μερικοί άνδρες μπορεί να θεωρούν συναρπαστική τη διάθεση κάποιων γυναικών να παίρνουν πρωτοβουλίες στον έρωτα και να κάνουν την πρώτη κίνηση, όμως μία σημαντική μερίδα εξακολουθεί να προβληματίζεται. Κι αυτό γιατί όταν η γυναίκα παίρνει πρωτοβουλίες στην ερωτική σχέση υπονομεύει έναν αγαπημένο ρόλο του άντρα: αυτόν του κατακτητή. Γι’ αυτό  αρκετοί από αυτούς εξακολουθούν να προτιμούν τις γυναίκες που είναι πιο συνεσταλμένες και περιμένουν το πρώτο βήμα από τους άντρες. Μετά το πρώτο ραντεβού, πάντως το ισχυρό φύλο φαίνεται ότι εκτιμά ιδιαίτερα τις γυναίκες που είναι φιλικές και έχουν ανεπτυγμένη την αίσθηση του χιούμορ!

 

 

Ανακαλύψτε περισσότερα κάνοντας κλικ στο www.formamag.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR