- Ρίχνουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Στο μεταξύ σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τα μύδια, στραγγισμένα από το ζουμί τους και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά. Βάζουμε και τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το μαϊντανό και λίγο αλάτι, ανακατεύουμε ζωηρά για 6-8 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
- Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα αδειάζουμε στο τηγάνι με την σάλτσα. Ανακατεύουμε, πασπαλίζουμε με το ροζ και το μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως, ραντίζοντας 1-2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Ανακαλύψτε ακόμα περισσότερες συνταγές της Μυρσίνης Λαμπράκη στο περιοδικό Forma, στην ιστοσελίδα www.formamag.gr, αλλά και στο www.mirsini.gr.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)