counter

Τρώγοντας μπροστά στην οθόνη

Τρώγοντας μπροστά στην οθόνη
Τρώγοντας μπροστά στην οθόνη

Τρώγοντας μπροστά στην οθόνη

Η χαλάρωση στον καναπέ παρέα με μια ταινία ή την αγαπημένη μας σειρά γίνεται ακόμα πιο απολαυστική όταν συνοδεύεται και από ...τσιμπολόγημα. Δεν απολαμβάνουμε όμως το ίδιο και το αποτέλεσμα της ζυγαριάς. Υπάρχει τρόπος να συνδυαστούν ποτέ αυτά τα δύο; 

 

Όσο τα μάτια μας μένουν καρφωμένα στην οθόνη τα χέρια μας βουτάνε ασυναίσθητα  στο μπολ με τα πατατάκια και ο δείκτης της ζυγαριάς ανεβαίνει.  Αν όμως  αντί για πατατάκια είχαμε μπροστά μας κάτι άλλο; Μια πιο υγιεινή και light επιλογή , που θα  κρατήσει τα κιλά μας εκεί που πρέπει και τις τύψεις μακριά;

 

Προτίμησε αυτό

Μπορεί το μυαλό σου να τριγυρνάει συνεχώς στο ντουλάπι με τα πατατάκια, αν όμως ήξερες πόσες θερμίδες γλιτώνεις αν τα αντικαταστήσεις με στικς  λαχανικών (αγγούρι, καρότο) θα αναθεωρούσες. (1 σακουλάκι πατατάκια αποδίδει περίπου 500  θερμίδες) Για extra γεύση μπορείς να τα συνοδεύσεις με ντιπ γιαουρτιού.

 

Μία άλλη νόστιμη και υγιεινή  επιλογή είναι τα μίνι τοστάκια με 2 φέτες ψωμί πολύσπορο, τόνο, φέτες ντομάτας, φύλλα μαρουλιού, ροδέλες αγγούρι και 1-2  κ. γλ. μαγιονέζα light. Και νόστιμο και χορταστικό.

 

Αραβική πίτα με γαλοπούλα με ελαιόλαδο, τυρί χαμηλών λιπαρών, φέτες ντομάτας, φύλλα μαρουλιού,και 2-3 κουταλιές  σούπας καλαμπόκι . Θες και ένα extra tip: Μπορείς να κάνεις   πολύ ωραίο σπιτικό και light dressing για την πίτα σου , ανακατεύοντας 2 κουταλιές  της σούπας γιαούρτι 2% με 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα.

 

Εάν είσαι λάτρης της πίτσας , και θέλεις να προσέξεις και τη σιλουέτα σου, δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις το εξής: Πάρε έτοιμες πίτες  από το σούπερ μάρκετ και βάλε δικά σου αγνά υλικά όπως : γαλοπούλα ή ζαμπόν και τυρί με χαμηλά λιπαρά, , σάλτσα ντομάτας, μανιτάρια , ελιές, διάφορα λαχανικά (πιπεριά, κρεμμύδι) και ότι άλλο θες και ιδού: έχεις τη δική σου πεντανόστιμη και light  πίτσα!

 

Φάε 3-4  cream crackers σικάλεως ή ρυζογκοφρέτες ή  1 κριθαρένιο  παξιμάδι με τυρί cottage ή κατίκι Δομοκού και φέτες ντομάτας. Η πρωτεΐνη του τυριού σε συνδυασμό με του ς σύνθετους υδατάνθρακες από το παξιμάδι θα σε κάνουν να νιώθεις χορτάτη για αρκετή ώρα.

 

Φτιάξε ρολάκια  αραβικής πίτας  γεμιστά  με καπνιστό σολομό και  τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά. Μην ξεχνάς ότι ο σολομός είναι πλούσιος στα απαραίτητα  ω-3 λιπαρά οξέα τα οποία ο οργανισμός μας δεν μπορεί να συνθέσει οπότε πρέπει να τα προσλαμβάνουμε από τις τροφές.

 

Σνακς όπως γαριδάκια, τσιπς κτλ. μπορούν άνετα να αντικατασταθούν με μια χούφτα ανάλατους ωμούς ξηρούς καρπούς όπως φουντούκια ή αμύγδαλα. Έτσι και  τις βιταμίνες σου θα πάρεις και χορτάτη θα μείνεις. Πρόσεξε όμως να μην το παρακάνεις στην ποσότητα. Οι ξηροί καρποί όσο ευεργετικοί κι αν είναι για την υγεία μας, δεν παύουν να έχουν αρκετές θερμίδες.

 

Και επειδή ταινία χωρίς ποπ κορν δεν γίνεται, προσπάθησε να κάνεις μόνη σου στο σπίτι  χρησιμοποιώντας λίγο ελαιόλαδο ή μαργαρίνη αντί για βούτυρο. Έτσι και νόστιμα θα γίνουν και θα γλιτώσεις αρκετές θερμίδες . Μπορείς επίσης να αντικαταστήσεις το αλάτι με διάφορα μπαχαρικά όπως  πάπρικα.

 

Μην ξεχνάς την ενυδάτωσή σου! Πίνε υγρά όπως το νερό, χυμό, τσάι, αφεψήματα, καφέ, ημίπαχο γάλα. Εκτός του ότι κάνεις κάτι καλό για την υγεία σου, η κατανάλωση ειδικά νερού μπορεί ακόμη και να  ξεγελάσει την αίσθηση της πείνας.

 

 

Ανακαλύψτε περισσότερα κάνοντας κλικ στο www.formamag.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR