counter

Νέα τάση στον έρωτα

Νέα τάση στον έρωτα
Νέα τάση στον έρωτα

Νέα τάση στον έρωτα

Κάτι περισσότερο από φίλοι, κάτι λιγότερο από σύντροφοι; Αν κι εσύ είσαι «θύμα» του φλερτ μ’ έναν άνδρα που δεν καταλήγει ποτέ σε σχέση, να θυμάσαι ότι ο εγκλωβισμός στη ζώνη του αιώνιου φλερτ συνήθως δεν έχει να κάνει με το ότι δεν τον ελκύεις αρκετά ή δεν είσαι η κατάλληλη για αυτόν, όπως ίσως νομίζεις. Συχνά πρόκειται για ένα παιχνίδι μεταξύ των δύο φύλων που, όσο αθώο ή ρομαντικό κι αν φαίνεται στην αρχή, μπορεί τελικά να έχει και χειριστικές προεκτάσεις. 

 

Πώς ακριβώς ορίζεται το flirtationship και ποια είναι η διαφορά του από το απλό φλερτ; Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για το έντονο και συστηματικό φλερτ μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας από το οποίο απουσιάζει η πρόθεση για σχέση ή σεξουαλική συνεύρεση. Όπως όλα τα παιχνίδια, μπορεί στην αρχή να σε ανεβάζει, καθώς είναι ωραίο να νιώθεις ότι τραβάς την προσοχή και το ενδιαφέρον κάποιου. Μπορεί όμως να σε αφήσει με την απορία γιατί δεν προχωράει σε κάτι παραπάνω. 

 

Τα 5 πιο πιθανά αίτια

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που ένας άνδρας μπορεί να παραμείνει για μήνες ή και χρόνια στο στάδιο του έντονου φλερτ και να μην προχωρά σε σχέση μαζί σου. Τα πιο πιθανά είναι τα εξής:

Είναι δεσμευμένος...

... και (μάλλον) δεν έχει σκοπό να χωρίσει. Παρ' όλα αυτά μπορεί να σε αφήνει να ελπίζεις ότι μπορεί να χωρίσει στο μέλλον και ότι ο λόγος μπορεί να είσαι εσύ, αφού εμφανώς σε έχει πείσει ότι τον ελκύεις. Στην πραγματικότητα όμως μπορεί απλώς να επιθυμεί να φτιάξει χαρέμι εκ του ασφαλούς. Επίσης υπάρχει περίπτωση να είναι δεσμευμένος και να μη σ' το έχει αποκαλύψει, γεγονός που δικαιολογεί γιατί δεν προχωρά σε σχέση μαζί σου.


Τον έχει στοιχειώσει το φάντασμα της πρώην

Στην περίπτωση αυτή μπορεί να υπάρχει ένας πρόσφατος χωρισμός που τον πλήγωσε ή ακόμα και μια πρώην που πηγαινοέρχεται στη ζωή του. Να θυμάσαι ότι μπορεί να παραδεχτεί ότι έχει συναισθήματα για την πρώην του, μπορεί όμως και όχι. Ίσως όμως μια «σημαντική πρώην» να είναι απλώς το άλλοθι για να δικαιολογήσει γιατί δεν προχωρά σε κάτι περισσότερο.

 

Δε φλερτάρει μόνο μ’ εσένα, φλερτάρει με όλες

Αυτό σημαίνει ότι το φλερτ δεν είναι στοχευμένο αποκλειστικά και μόνο στο πρόσωπό σου, αλλά γίνεται και με άλλες. Φυσικά, αυτό μπορεί να σου πάρει λίγο χρόνο μέχρι να το διαπιστώσεις. Σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για τύπο Δον Ζουάν που αγαπά να γοητεύει τον γυναικείο πληθυσμό, καθώς έτσι εισπράττει αυτοεπιβεβαίωση ή επειδή αυτό εξάπτει το ενδιαφέρον του.


Είναι κάποιος «απαγορευμένος»

Ο παντρεμένος συνάδελφος, ο κουμπάρος, ο φίλος της φίλης ή ακόμα ο καθηγητής ή το αφεντικό σου. Πρόσωπα δηλαδή με τα οποία δεν μπορείτε ή δύσκολα θα μπορούσατε να είστε μαζί. Μέχρι να προκύψουν οι ιδανικές συνθήκες –αν προκύψουν ποτέ- για να πάρει σάρκα και οστά αυτός ο έρωτας που υποβόσκει, το φλερτ είναι η μόνη εναλλακτική για να κρατηθεί η όποια φαντασίωση ζωντανή.


Δε θέλει σοβαρή σχέση

Είναι ένα επιχείρημα που αρκετοί άνδρες προβάλλουν στη σημερινή εποχή και οι προφάσεις τους μπορεί να είναι πολλές: οικονομική ανασφάλεια ή ανεργία, ένας αποτυχημένος γάμος ή απλώς η ανωριμότητα να έρθει πιο κοντά και να δεθεί συναισθηματικά με ένα πρόσωπο επενδύοντας σε μια μονογαμική σχέση. Φυσικά, αν λίγους μήνες μετά σου ανακοινώσει ότι παντρεύεται, θα καταλάβεις ότι το «δεν είμαι έτοιμος για σοβαρή σχέση» ήταν απλώς μια δικαιολογία.

Γενικά πάντως, ανεξαρτήτως ηλικίας, μπορεί να είναι ανασφαλής και συναισθηματικά ανώριμος και ίσως υποβόσκει κάποια συναισθηματική διαταραχή που τον εγκλωβίζει σε κάποιο στάδιο ψυχοσεξουαλικής ανάπτυξης, με αποτέλεσμα να παίρνει ικανοποίηση με τρόπους λιγότερο υγιείς και να αποφεύγει το σεξ από φόβο απόρριψης ή ανεπαρκούς απόδοσης. 

 

Μήπως το κάνεις κι εσύ;

Όλα τα παραπάνω, βέβαια, μπορεί να ισχύουν και στη δική σου περίπτωση, αφού υπάρχουν και γυναίκες οπαδοί του flirtationship. Συνήθως σε αυτό επιδίδονται γυναίκες που έχουν ανάγκη από επιβεβαίωση ή θέλουν να εκτονώσουν την όποια ερωτική τους διάθεση χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο τη μονογαμική τους σχέση, που πιθανόν έχει ρουτινιάσει. Παρ' όλα αυτά θα πρέπει να ξέρεις ότι και στο παιχνίδι του φλερτ υπάρχουν όρια, τα οποία όταν δεν τηρηθούν μπορεί να οδηγήσουν σε παρεξηγήσεις, μπελάδες ή προβλήματα. Γι’ αυτό έχε το νου σου στις κόκκινες γραμμές.

 

Τα 10 σημάδια του flirtationship:


  • Συμπεριφορές που θυμίζουν γυμνασιόπαιδα (χάχανα, κόντρες, πειράγματα, σπρωξίματα, κυνηγητά) και κάνουν τους γύρω να κοιτούν περίεργα.

 

  • Το φλερτ δεν είναι μόνο στο μυαλό σου. Επιβεβαιώνεται και από τον περίγυρo, ο οποίος μπορεί συχνά να αναρωτιέται γιατί δεν προχωράτε σε κάτι περισσότερο.

 

  • Υπάρχουν συχνά αγγίγματα και σωματικές εκδηλώσεις όπως αγκαλιές και φιλιά που υποδηλώνουν ότι υπάρχει μεγάλη οικειότητα. 

 

  • Ξέρετε υπερβολικά πολλά ο ένας για τον άλλον, ακόμα και τις πιο προσωπικές λεπτομέρειες που αφορούν τη ζωή σας.

 

  • Κάνετε τα πάντα μαζί εκτός από σεξ. Δεν αποκλείονται όμως στις συζητήσεις σας εκμυστηρεύσεις που αφορούν αυτό το θέμα.

 

  • Χρησιμοποιείτε μπροστά στους άλλους επίθετα που προσδιορίζουν ότι υπάρχει μεταξύ σας ιδιαίτερη σχέση, όπως «το άλλο μου μισό», «η αδερφή ψυχή» κ.λπ., χωρίς να ζηλεύει (ή τουλάχιστον έτσι νομίζετε) ο/η σύντροφος που ήδη υπάρχει.

 

  • Στα προσωπικά σας μηνύματα στα ηλεκτρονικά μέσα (κινητά, e-mail, chat κ.λπ.) ανταλλάσσετε πάντα χαμογελαστές φατσούλες, καρδούλες κ.λπ. και χρησιμοποιείτε τρυφερά παρατσούκλια.

 

  • Το φλερτ είναι εμφανές στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης με συστηματικά like, σχόλια και αφιερώσεις.

 

  • Αν μπορούσατε να χαρακτηρίσετε με μία λέξη ή φράση τη σχέση σας. θα λέγατε: «Είναι περίπλοκο».

 

  • Κάποιοι πιστεύουν ότι είστε μαζί ή σας ρωτούν αν έχετε σχέση. 

 

To flirtationship ξεκινάει συνήθως σαν παιχνίδι αλλά καταλήγει να δοκιμάζει τα νεύρα και των πιο ψύχραιμων, ιδιαίτερα αν ο ένας από τους δύο μπαίνει στην αναμονή ελπίζοντας μάταια σε κάτι περισσότερο.

 


Ανακαλύψτε περισσότερα κάνοντας κλικ στο www.formamag.gr.  Κάντε like στο FthisGR στο Facebook και στείλτε τις δικές σας απορίες- ερωτήσεις. 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR