counter

Σπιτικά burger με φασόλια και σπιτική κέτσαπ

Σπιτικά burger με φασόλια και σπιτική κέτσαπ
Σπιτικά burger με φασόλια και σπιτική κέτσαπ

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμιγνύετε το ρύζι, τα φασόλια, τη φρυγανιά, το λάδι, τα αμύγδαλα, το κρεμμύδι, το καρότο, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι (μπορείτε να βάλετε τα υλικά στο μούλτι για περισσότερη ευκολία).

 

  • Πλάθεται το μείγμα σε μπιφτεκάκια και τα στρώνετε σε ένα λαδωμένο ταψί, στο οποίο έχετε προσθέσει ένα φλιτζάνι νερό. 

 

  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου στους 200oC  μέχρι να ροδίσουν. 

 

  • Στρώνετε με κέτσαπ τα ψωμάκια, βάζετε σαν βάση  τα μπιφτεκάκια, την ντομάτα, το μαρούλι και από επάνω σκεπάζετε με ψωμάκι.

 

  • Σερβίρετε με τηγανητές πατάτες.

 

Για την κέτσαπ:

  • Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρεται το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά ανακατεύοντας το.

 

  • Προσθέτετε την σάλτσα, τον πελτέ, τη μαύρη ζάχαρη, το ξίδι, τη ρίγανη, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, το αλάτι και σιγοβράζεται μέχρι να πήξει αρκετά.

 

  • Ανακατεύετε συχνά όσο σιγοβράζει η κέτσαπ και ποιο συχνά προς το τέλος για να μη καεί.

 

  • Την αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

 

  • Στην συνέχεια τη βάζετε στο ψυγείο, σκεπασμένη για 2 ώρες.

 


Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές του Νικόλα Σακελλαρίου στην εκπομπή In2Cooking  στο ANTI WEB TVPLUS αλλά και στο blogstonatmo.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR