counter

Μπούτι αγριόχοιρου με σάλτσα μουστάρδας

Μπούτι αγριόχοιρου με σάλτσα μουστάρδας
Μπούτι αγριόχοιρου με σάλτσα μουστάρδας

  • Βάζετε τα υλικά την μαρινάδας σε μια μεγάλη λεκάνη και ανακατεύετε.

 

  • Με ένα μαχαιράκι αφαιρείτε την εξωτερική μεμβράνη από το κρέας και το βάζετε στην λεκάνη με την μαρινάδα, έτσι ώστε να καλύπτετε όλο το κρέας.

 

  • Σκεπάζετε την λεκάνη με μια μεμβράνη και την βάζετε στο ψυγείο, τουλάχιστον για 2 ημέρες.

  • Όταν έρθει η ώρα του μαγειρέματος, βγάζετε το κρέας από την μαρινάδα, το αφήνετε να στραγγίξει, το σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το τεμαχίζετε σε μερίδες.

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, το σέλινο και τις πατάτες μέχρι να ροδίσουν.

 

  • Προσθέτετε τα κομμάτια του αγριόχοιρου και σοτάρεται μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές.

 

  • Σβήνετε το κρέας με την μαρινάδα, προσθέτετε τον ζωμό, την μουστάρδα, το δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι.

 

  • Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει για περίπου 2 ώρες, ανακατεύοντας σταδιακά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.

 

  • Μόλις το κρέας βράσει, το κόβετε σε φέτες και το μεταφέρετε σε μια πιατέλα μαζί με τις πατάτες, τα καρότα, το σέλινο και περιχύνετε με την σάλτσα. 

 


Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές του Νικόλα Σακελλαρίου στην εκπομπή In2Cooking  στο ANTI WEB TVPLUS αλλά και στο blogstonatmo.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR