counter

Αφυδατωμένη επιδερμίδα

Αφυδατωμένη επιδερμίδα
Αφυδατωμένη επιδερμίδα

Αφυδατωμένη επιδερμίδα

Συχνά ακούμε τον ορρό αυτόν από τους θεραπευτές αισθητικούς. Τι είναι όμως πραγματικά το αφυδατωμένο δέρμα; Πολλοί μπερδεύουν το αφυδατωμένο με το ξηρό δέρμα αλλά αυτές οι δυο έννοιες είναι  τελείως διαφορετικές

 

 

  • Η ξηρή στερείται λιπαρά στοιχεία.

 

Μια επιδερμίδα μπορεί να είναι αφυδατωμένη χωρίς να είναι ξηρή ενώ όταν είναι ξηρή έχει μεγάλες πιθανότητες να είναι και αφυδατωμένη.

 

 

Που οφείλεται;

 

Η έλλειψη νερού από τα κύτταρα μας οφείλεται σε διάφορους παράγοντες όπως ελλιπής διατροφή, κλιματολογικές συνθήκες  λάθος αισθητική περιποίηση, κατανάλωση αλκοόλ, ηλιοθεραπεία..

 

 

Θεραπεία…

 

Εμπλουτίστε την διατροφή σας με πολύ νερό, φρούτα και λαχανικά. Αγοραστέ ένα ενυδατικό βιταμινούχο σέρουμ το οποίο θα το απλώνεται καθημερινά πρωί και βράδυ κάτω από την κρέμα σας. Το σέρουμ λόγο του μικρού του μοριακού βάρους ( λεπτόρρευστο ) έχει καλύτερη διείσδυση μέσα στον επιδερμικό ιστό ενώ η κρέμα από πάνω  σφραγίζει τα ενυδατικά στοιχειά του σέρουμ μέσα στα κύτταρα

 

Ένα ελαφρύ σκράμπ γκόμαζ  πρέπει να εφαρμόζεται σε όλα τα δέρματα ακόμα και τα πιο αφυδατωμένα μια φορά την εβδομάδα για να αφαιρούνται τα νέκρα κύτταρα και να έχουν καλύτερη αφομοίωση οι κρέμες. Πάντα μετά το σκράμπ να ακολουθεί μια ενυδατική μάσκα. Μια πολύ ενυδατική φυσική μάσκα είναι- Μέλι-πολτό αβοκάντο-λαδί ελιάς σε ίσες ποσότητες.

 

Διαλέξτε την σωστή κρέμα. Συμβουλεύετε τον ειδικό θεραπευτή σας. Αν το πρόβλημα είναι πολύ έντονο και το δέρμα ξεφλουδίζει και τραβάει αφάνταστα πάρτε ξεχωριστά μια θρεπτική κρέμα νυκτός. Αν τώρα το δέρμα σας είναι αφυδατωμένο δηλαδή σκάει, ξεφλουδίζει αλλά από κάτω έχει αυξημένη ποσότητα σμήγματος τότε:

 

  • Προσέξτε μήπως έχετε κάνει πολύ καιρό χρήση κάποιας σμιγματορηθμιστικης θεραπείας.

 

  • Φροντίστε να πίνεται περισσότερο νερό και να περιορίσετε τα λίπη.

 

 

Έλεγξε το στρες: Καθώς διεγείρει την  αδρεναλίνη μας και αυτή με την σειρά της διεγείρει την έκκριση σμήγματος.

 

Ελέγξτε το καθαριστικό σας προϊόν: Αν είναι κάποιο πολύ δυνατό σαπούνι μπορείτε να το εναλλάσσεται μέρα παρά μέρα ή ανά δυο μέρες με ένα πιο απαλό  καθαριστικό σαπούνι για ευαίσθητο δέρμα, ανάλογα με το πρόβλημα

 

Πάρτε ένα ενυδατικό σέρουμ: Ενυδατώνει χωρίς να επιβαρύνει τους πόρους και από πάνω χρησιμοποιείστε μια ελαφριά υδατική κρέμα πρωί και βράδυ, δυο φορές την εβδομάδα ακόμα μπορείτε σαν θεραπεία να βάζετε και μια θρεπτική κρέμα νυκτός.

 

Κάνετε ένα λεπτόκοκκο σκράμπ μια φορά την εβδομάδα και στην συνεχεία βαλτέ μια ενυδατική φυσική μάσκα όπως: μέλι, γιαούρτι και ροδόνερο.

 

Αν μετά από 1μηνα η επιδερμίδα δεν έχει εξισορροπήσει πρέπει να επισκεφτείτε τον θεραπευτή αισθητικό σας για να σας βάλει σε ένα πιο επαγγελματικό πρόγραμμα περιποίησης

 

 

Με την συνεργασία της Δήμητρας Γουλά Κοσμετολόγος- Αισθητικός, www.dimitragoula.gr. Dimitra Goula Boutique Institute 2106421031.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR