counter

Αποκτήστε υγιείς και δυνατές βλεφαρίδες

Αποκτήστε υγιείς και δυνατές βλεφαρίδες
Αποκτήστε υγιείς και δυνατές βλεφαρίδες

Αποκτήσετε υγιή και δυνατές βλεφαρίδες

Οι βλεφαρίδες είναι το σημαντικότερο για ένα όμορφο βλέμμα, αναδεικνύουν την ομορφιά και την θηλυκότητα μιας γυναίκας, γι’ αυτό και πάντα τις θέλουμε  μεγάλες, γυριστές, έντονες και πυκνές γιατί βοηθούν το βλέμμα να φαίνεται πιο διαπεραστικό και πιο σαγηνευτικό.

 

Γιατί χάνω τις βλεφαρίδες μου;

 

Πολύ συχνά οι γυναίκες βλέπουν τις βλεφαρίδες τους να εξασθενούν μέρα με την ημέρα, να αδυνατίζουν ακόμα και να πέφτουν εντελως. Σε περιπτώσεις που φαίνεται πως χάνουμε ένα σημαντικό μέρος των βλεφάρων μας φταίει κυρίως η σκληρή μεταχείριση που ασκούμε, άθελα μας, στην περιοχή των ματιών, προσπαθώντας να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ και τις σκληρές αδιάβροχες μάσκαρες.

 

Όταν τραβάμε με βία , τρίβουμε και ταλαιπωρούμε τα βλεφαρα μας ειναι πιθανό οι ριζες να εξασθενούν και οι βλεφαρίδες να πέφτουν ή απλά να αδυνατίζουν.

 

Επίσης οι αλλεργίες ερεθίζουν και πρήζουν τα βλεφαρα με αποτέλεσμα να διαταράσσεται η υγιής δομή των βλεφαρίδων και να προκαλείτε η πτώση τους. Αν παρατηρήσετε κάτι τέτοιο καλο θα ειναι να επισκεφτείτε έναν καλο δερματολόγο.

 

 

Συμβουλές:

 

  • Χρησιμοποιήστε ειδικά ελαιώδη ντεμακιγιάζ ματιών, που βοηθάνε την μασκαρά να φεύγει πιο εύκολα χωρίς να ταλαιπωρούνται οι βλεφαρίδες σας. Μετα το ντεμακιγιάζ καλό θα ειναι να πλένεται με ενα απαλό gel ματιών την περιοχή γιατί αν διεισδύσουν λιπαρά στοιχεία μεσα στο μάτι προκαλούνται πρηξίματα.

 

 

  • Αποφύγετε τις πολύ σκληρές αδιάβροχες μάσκαρες.

 

  • Αν θέλετε να χρησιμοποιείτε αδιάβροχη μασκαρά χωρίς να ταλαιπωρείτε τις βλεφαρίδες σας κάντε το εξής τρικ. Περάστε τις βλεφαρίδες δυο φορές με μια κανονική  μη αδιάβροχη μασκαρά. Περιμένετε για μερικά δεπτερολεπτα και περάστε άλλη μια φορά τα βλεφαρα σας με την αγαπημένη σας αδιάβροχη μασκαρά. Έτσι οι βλεφαρίδες δεν θα ταλαιπωρούνται στο ντεμακιγιάζ ενω ταυτόχρονα θα έχουν αδιάβροχη προστασία.

  • Φοράτε παντα πριν την μασκαρά τροφή βλεφαρίδων με βιταμινες ή καστορέλαιο.

 

  • Αντικαταστήστε εντελώς την πρωινή μασκαρά με διαφανή πολιβιταμινουχα τροφή βλεφαρίδων. Γυαλίζει και δίνει μια φυσική σκούρα απόχρωση, ενω αναδομεί και τρέφει τις βλεφαρίδες.

 

  • Το αγνό καστορέλαιο μπορείτε να το χρησιμοποιείται και σαν ντεμακιγιάζ ματιών.

 

  • Αν χρησιμοποιείτε ψαλίδι για να γυρίζεται τις βλεφαρίδες σας προσέξτε να ειναι παντα καινούριο και καθαρό (μην κάνετε κατάχρηση). Μην το χρησιμοποιείτε πανω απο την μασκαρά. Χρησιμοποιήστε το πιάνοντας πρώτα τις ριζες των βλεφαρίδων , μετα τη μέση και τελος τις άκρες

 

 

Φυσική συνταγή ενδυνάμωσης των βλεφαρίδων

 

  • 3 κουταλιες της σούπας Καστορέλαιο ( αναδομεί-τρέφει )
  • Λίγο βότανο ταραξάκο ( αναδομεί – τρέφει )
  • Λίγο μαύρο τσάι ( κάνει τις βλεφαρίδες πιο σκούρες και γυαλιστερές )

 

Ζεσταίνετε το καστορέλαιο μαζί με λίγα άνθη ή φύλλα απο το φυτό ταραξάκο, και λίγο μαύρο τσάι για λίγα λεπτά. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει και το στραγγίζεται απο τα βότανα. Εμποτίζεται 2 στρογγυλό βαμβακακια ντεμακιγιάζ με το εμπλουτισμένο καστορέλαιο και τα βάζετε σαν μάσκα στις βλεφαρίδες σας κάθε μέρα για 20 λεπτά. Ξεπλένετε καλά τις βλεφαρίδες σας για να μην μείνουν στα μάτια σας υπολείμματα λαδιού. 

 

Θα δείτε μεγάλη διάφορα στις βλεφαρίδες σας μετα απο περίπου 30 ημέρες απο την αρχή της θεραπείας.

 

 

Με την συνεργασία της Δήμητρας Γουλά Κοσμετολόγος- Αισθητικός, www.dimitragoula.gr. Dimitra Goula Boutique Institute 2106421031.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR