counter

Calum Best: Υποβλήθηκε σε 2η μεταμόσχευση μαλλιών μέσα σε 2 χρόνια

Calum Best: Υποβλήθηκε σε 2η μεταμόσχευση μαλλιών μέσα σε 2 χρόνια
Calum Best: Υποβλήθηκε σε 2η μεταμόσχευση μαλλιών μέσα σε 2 χρόνια

Ο 32χρονος Calum Best, πρώην μοντέλο και νυν tv star της Βρετανικής τηλεόρασης, υποβλήθηκε σε δεύτερη μεταμόσχευση μαλλιών μέσα σε 2 χρόνια επειδή έμεινε πολύ ικανοποιημένος από την πρώτη.

Σας ακούγεται παράδοξο... Κι όμως... Δεν απέτυχε η πρώτη, αλλά επειδή είδε τα μαλλιά του να πυκνώνουν, τις μετοχές του να ανεβαίνουν και τους σκηνοθέτες να βρίσκουν καλύτερα πλάνα από όλες τις οπτικές του κεφαλιού του στα κοντνά του, αποφάσισε να υποβληθεί και σε δεύτερη μεταμόσχευση μαλλιών.

Το πρώην μοντέλο και πρώην σύντροφος της Lindsey Lohan και της Ελληνικής καταγωγής Γεωργίας Σάλπα που αναστατώνει τη Βρετανία, άρχισε να χάνει τα μαλλιά του στα 23 του χρόνια. Μετά από την πρώτη επέμβαση ένιωθε πιο sexy που αποκτούσε περισσότερα μαλλιά και κυρίως "άνοιξαν οι δουλειές του" παίρνοντας ρόλο σε reality show της Βρετανίας, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε δύο χρόνια και σε δεύτερη μεταμόσχευση για να τα εμπλουτίσει κι άλλο. Ο λόγος που τον οδήγησε για δεύτερη φορά στο γιατρό, ήταν επειδή τα φυσικά του μαλλιά συνέχιζαν να αραιώνουν, ενώ αυτά της μεταμόσχευσης όχι.

Και πως γίνεται η μεταμόσχευση μαλλιών; Ο Δρ. Αναστάσιος Βεκρής απαντά:

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι η θετική απάντηση στο πρόβλημα της ανδρογενετικής αλωπεκίας. Η πιο σύγχρονη και αποτελεσματική μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών σήμερα είναι η Advanced FUE (Follicular Unit Extraction). Στη διαδικασία μιας μεταμόσχευσης μαλλιών με την μέθοδο FUE, μεταφέρονται υγιή τριχοθυλάκια από το πίσω μέρος του κεφαλιού στην περιοχή όπου υπάρχει αραίωση. H μεταμόσχευση πραγματοποιείται με τη χρήση μικροεργαλείων και είναι μια πολύ λεπτομερής επέμβαση που απαιτεί άριστη εξειδίκευση του γιατρού που την πραγματοποιεί και δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα της τριχόπτωσης με 100% φυσικό αποτέλεσμα. Τα νέα μαλλιά, που δεν υφίστανται την επίδραση των αντρικών ορμονών, αναπτύσσονται φυσιολογικά παρέχοντας μόνιμη και σταθερή κάλυψη στην περιοχή όπου μεταφέρθηκαν. Πρακτικά όλοι οι άντρες μετά την εφηβεία ανεξαρτήτως ηλικίας που πάσχουν από ανδρογενετική αλωπεκία οποιασδήποτε βαθμίδας μπορούν να είναι υποψήφιοι για μεταμόσχευση μαλλιών και μπορούν να ωφεληθούν ώστε να βρουν μόνιμη λύση στο πρόβλημά τους. Ο ασθενής δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο κατά τη διεξαγωγή της επέμβασης καθώς αποτελεί μια απλή, ανώδυνη και ατραυματική διαδικασία σε αντίθεση με παλιότερες μη αποτελεσματικές και επίπονες τεχνικές μεταμόσχευσης (Strip ή FUT).

Η διαδικασία μιας μεταμόσχευσης μαλλιών με την μέθοδο FUE πραγματοποιείται με τα εξής βήματα: Αρχικά γίνεται ο προσδιορισμός της δότριας χώρας του ασθενούς, ακολουθεί  η εφαρμογή τοπικής αναισθησίας και γίνεται η αφαίρεση των τριχοθυλακίων ένα προς ένα με τη χρήση ειδικής συσκευής. Έπειτα γίνεται η μέτρηση και ο σχεδιασμός εμφύτευσης στην περιοχή κάλυψης και η διαδικασία ολοκληρώνεται με την τοποθέτηση των μοσχευμάτων, πάλι ένα προς ένα, με την ειδική συσκευή εμφύτευσης FUE.

Η διάρκεια μιας μεταμόσχευσης μαλλιών εξαρτάται κατά περίπτωση ασθενή και προβλήματος που αντιμετωπίζει. Η επιτυχία μιας μεταμόσχευσης μαλλιών εξαρτάται από διαφόρους κρίσιμους παράγοντες, όπως η σωστή διάγνωση, η ηλικία του ασθενούς, τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, ο βαθμός της αλωπεκίας πριν την επέμβαση, ο αριθμός των διαθέσιμων τριχοθυλακίων της δότριας χώρας, οι προσδοκίες του ασθενούς, ο κατάλληλος σχεδιασμός, η σωστή κατανομή των τριχοθυλακίων κατά την τοποθέτησή τους και τέλος, το πιο σημαντικό, από την εμπειρία και την εξειδίκευση του πλαστικού χειρούργου που θα διεξάγει την επέμβαση. Επιπλέον, η αποτυχία αποτελέσματος παρατηρείτε αν ο ασθενής προβεί σε μεταμόσχευση με χρήση παλαιότερων τεχνικών, όπως η τεχνική strip ή FUT, όπου απαιτείται η λήψη ολόκληρου κομματιού δέρματος και η συρραφή του τραύματος, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μόνιμης και δύσμορφης ουλής στο πίσω μέρος του κεφαλιού.  

Με την τεχνική FUE είναι δυνατή η λήψη χιλιάδων τριχοθυλακίων από τη δότρια χώρα χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό σημάδι και χωρίς κανένα στοιχείο που να φανερώνει πως ο ασθενής έχει υποβληθεί σε μεταμόσχευση μαλλιών. Για την επίτευξη της μέγιστης δυνατής πυκνότητας στην περιοχή ή για την κάλυψη μεγάλων περιοχών σε προχωρημένο στάδιο αλωπεκίας μπορεί να απαιτηθεί και δεύτερη συνεδρία καθώς η  ελάχιστα επεμβατική διαδικασία της τεχνικής FUE σε σύγκριση με την τεχνική του strip, μας επιτρέπει τη εκμετάλλευση της δότριας χώρας και στο μέλλον, καθώς η πυκνότητά της είναι επαρκής. Η δεύτερη συνεδρία μπορεί να προκύψει από διαφόρους παράγοντες, με τον πιο σύνηθες τη φυσιολογική διαδικασία εξέλιξης της αραίωσης του ασθενούς.

Ευχαριστούμε τον Δρ. Αναστάσιος Βεκρή Πλαστικός Χειρουργό – Επιστημονικό Διευθυντής Advanced Hair Clinics www.advancedhairclinics.gr

 

Αναστάσιος Βεκρής

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR