counter

Καραμελωμένες φτερούγες κοτόπουλου με σαλάτα ραντίτσιο

Καραμελωμένες φτερούγες κοτόπουλου με σαλάτα ραντίτσιο
Καραμελωμένες φτερούγες κοτόπουλου με σαλάτα ραντίτσιο

  • Πλένετε τις φτερούγες και τις στραγγίζετε. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, τις αλευρώνετε και τις τινάζετε για να φύγει το περιττό αλεύρι.

 

  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνετε το ελαιόλαδο να κάψει και τηγανίζετε τις φτερούγες. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

 

  • Σε ένα τηγάνι βάζετε τη ζάχαρη, το νερό και το λεμόνι, βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει το μείγμα και να γίνει αραιή καραμέλα.

 

  • Την κατεβάζετε από τη φωτιά και την αφήνετε λίγο να κρυώσει για να δέσει, προσέχοντας όμως να μην πήξει εντελώς.  Πρέπει να παραμείνει ρευστή (πιο αραιή από μέλι).

 

  • Βουτάτε την κάθε φτερούγα ξεχωριστά στην καραμέλα, ώστε να καλυφθεί ελαφρά και στη συνέχεια πασπαλίζετε με το σουσάμι.

 

  • Σερβίρετε σε πιατέλα με σαλάτα και συνοδεύετε με σάλτσα μουστάρδας. Έτοιμο!

 

 

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές του Νικόλα Σακελλαρίου στην εκπομπή In2Cooking και δείτε την εκτέλεση της βήμα, βήμα αποκλειστικά στο ANTI WEB TVPLUS.

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR