counter

Τραγανά τηγανητά καλαμάρια

Τραγανά τηγανητά καλαμάρια
Τραγανά τηγανητά καλαμάρια

  • Πλύντε καλά τα καλαµάρια και µε προσοχή χωρίς να σπάσετε το κεφάλι βγάλτε το κόκαλο που βρίσκεται µέσα στην κοιλιά τους (ένα τσιµπιδάκι θα βοηθούσε).

 

  • Αφήστε τα σε ένα σουρωτήρι να φύγουν τα πολλά νερά, αλλά όχι να στεγνώσουν τελείως – χρειαζόµαστε την υγρασία για να κολλάει πάνω το αλεύρι.

 

  • Σε µια ψηλή κατσαρόλα ρίξτε το ελαιόλαδο µαζί µε το ηλιέλαιο και αφήστε να κάψουν. Θα χρειαστεί δυνατή φωτιά αλλα µε µεγάλη προσοχή (πρέπει το λάδι να φτάνει µέχρι τη µέση της κατσαρόλας γιατί φουσκώνει όταν ρίχνουµε τα καλαµάρια).

 

  • Σε ένα βαθύ µπολ ανακατέψτε καλά το αλεύρι µε το κορν φλαουρ, ρίξτε µέσα το ¼ από τα καλαµάρια και ανακατέψτε τα αρκετά µέσα στο αλεύρι ενώ παράλληλα τα σφίγγετε µε το χέρι σας για να τραβήξουν περισσότερο αλεύρι. Βάλτε τα σε ένα τρυπητό και ανακινήστε το πολύ απαλά να φύγουν τα περιττά άλευρα.

 

  • Ρίξτε προσεκτικά µέσα στην κατσαρόλα και αφήστε χωρίς πολύ ανακάτεµα µέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώµα. Θα χρειαστούν λιγότερο από δυο λεπτά αν η θερµοκρασία στο λάδι είναι σωστή.

 

  • Επαναλάβετε άλλες τρεις φορές το ίδιο (µοιράσαµε το τηγάνισµα σε πολλές δόσεις γιατί όταν βάζουµε πολλά καλαµάρια µαζί πέφτει η θερµοκρασία στο λάδι και δεν γίνονται τραγανά). Απλώστε σε ένα µπολ χαρτί κουζίνας και χρησιµοποιήστε µια τρυπητή κουτάλα για να τα βγάλετε από την κατσαρόλα. Ρίξτε 2 πρέζες χοντρό αλάτι.

 


Κόστος συνταγής: 5€ 

Πηγή: ΠεριοδικόMY tv logo

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR