counter

Χυλοπίτες με μοσχάρι ραγού & φρέσκο θυμάρι

Χυλοπίτες με μοσχάρι ραγού & φρέσκο θυμάρι
Χυλοπίτες με μοσχάρι ραγού & φρέσκο θυμάρι

  • Καθαρίστε καλά το κρέας από λίπος και ίνες και κόψτε το σε κυβάκια 1 εκατοστού. Βάλτε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε µε λίγο ελαιόλαδο σε δύο δόσεις το κρέας (για να µη βγάλει τα υγρά του) µέχρι να πάρει καφέ χρώµα.

 

  • Καθαρίστε τα λαχανικά και κόψτε τα σε µικρά κυβάκια (περίπου µισό εκατοστό). Βάλτε σε µια κατσαρόλα ελαιόλαδο και σοτάρετε σε µέτρια φωτιά το κρεµµύδι, το καρότο και το σέλερι µέχρι να µαραθούν (για 10 λεπτά περίπου).

 

  • Σβήστε µε το κρασί, προσθέστε την ντοµάτα, το κρέας και τη δάφνη. Ρίξτε µισό λίτρο νερό και µαγειρέψτε σε χαµηλή φωτιά µέχρι να µαλακώσει το κρέας. Λίγο πριν τελειώσει το µαγείρεµα, βγάλτε τη δάφνη και ρίξτε στη σάλτσα το µισό θυµάρι.

 

  • Βάλτε νερό σε µια κατσαρόλα και βράστε τα ζυµαρικά για ένα λεπτό λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Σουρώστε και λαδώστε τα.

 

  • Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα µαζί µε το ραγού, γαρνίρετε µε το υπόλοιπο θυµάρι και φρεσκοτριµµένο πιπέρι. 

 

 

Κόστος συνταγής: 7€ 

Πηγή: ΠεριοδικόMY tv logo

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR