counter

Γιώργος Σαμπάνης: "Αν ερωτευτώ μπορεί να γράφω και καλύτερα"

Γιώργος Σαμπάνης: "Αν ερωτευτώ μπορεί να γράφω και καλύτερα"
Γιώργος Σαμπάνης: "Αν ερωτευτώ μπορεί να γράφω και καλύτερα"

Ο Γιώργος Σαμπάνης εκτός από τραγουδιστής είναι και ο δημιουργός των πολύ μεγάλων επιτυχιών της εποχής μας. Ήδη συνεργάζεται με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας και η πορεία του στο χώρο σημειώνει μόνο άνοδο. Ταπεινός, μετριόφρων και γεμάτος όρεξη γι’ αυτό που κάνει μίλησε στο περιοδικό ΟΚ! και στο Γιάννη Πουλόπουλο για την ηλικία που έγραψε το πρώτο του τραγούδι, τον έρωτα και το μεγάλο έρωτα που θα ήθελε να του φέρει το 2014.

Σε ποια ηλικία έγραψες το πρώτο σου τραγούδι;

Όταν ήµουν 12 χρόνων έγραψα µαζί µε την αδελφή µου ένα τραγούδι για τη γιαγιά µας. ∆εν ήµουν ένα παιδί που όταν τον ρωτούσαν «τι θα γίνεις όταν µεγαλώσεις;» απαντούσε «µουσικός ή τραγουδιστής». Για την ακρίβεια, δεν µε προβληµάτισε ποτέ αυτό το ερώτηµα. Θα µπορούσα να κάνω οποιαδήποτε άλλη δουλειά για να βιοπορίζοµαι, όπως και το έκανα στην εφηβεία για το χαρτζιλίκι µου. Έχω δουλέψει στα κτήµατα του παππού µου που ήταν αγρότης, έχω πάει στη λαϊκή, κάποια καλοκαίρια εργάστηκα ως οικοδόµος, έχω δουλέψει στο χασάπικο του άλλου µου παππού... Ξεκίνησα να ασχολούµαι µε τη µουσική πριν καν κλείσω τα 5, οι γονείς µου διέκριναν ότι είχα µουσική νοηµοσύνη και µε έγραψαν σε ένα ανάλογο νηπιαγωγείο και µετά σε ωδείο. Έφτιαξα την πρώτη µου µπάντα, το Φάσµα, στα 13 και το Φιλί της ζωής το είχα γράψει από τότε που ήµουν 15 χρόνων. Ήταν µία σύνθεση που υπήρχε επτά χρόνια και περίµενε απλά τον κατάλληλο στίχο.

 Ποια από τις δουλειές που έκανες για χαρτζιλίκι σού άρεσε περισσότερο;

Μου αρέσει να ασχολούµαι µε τη γη. Αν, δηλαδή, θα έβγαζα τόσο πολλά χρήµατα που δεν θα χρειαζόταν να ασχολούµαι επαγγελµατικά µε τη µουσική, θα µπορούσα να έχω ένα κτήµα και να ασχολούµαι µε τις καλλιέργειές µου. Αλλά αν υπήρχε ανάγκη, θα µπορούσα να κάνω οποιαδήποτε δουλειά. Από οδηγός φορτηγού, αγρότης, µέχρι οτιδήποτε. Τα πρώτα µου χρήµατα από τη µουσική τα πήρα το 2009, όταν εµφανιζόµουν µε την µπάντα µου σε ένα κέντρο στον Πειραιά, όπου, αν θυµάµαι καλά, το νυχτοκάµατό µου ήταν 20 ευρώ. Λίγο µετά εµφανίστηκα στο Anodos µε τους Οnirama. Μέχρι τότε πλήρωνα για να τραγουδάω. Εµφανιζόµουν χωρίς να αµείβοµαι και πλήρωνα από την τσέπη µου για τις πρόβες ή για τα µεταφορικά.

Τα καλύτερά σου τραγούδια τα γράφεις όταν είσαι ερωτευµένος ή µόνος;

∆εν ξέρω. ∆εν είναι µόνο ο έρωτας η κινητήριος δύναµη για να εµπνευστείς, αλλά είναι µία σηµαντική αφορµή. Τα τραγούδια µπορούν να γραφτούν µε την ανάµνηση ενός έρωτα ή µε την ελπίδα ότι θα έρθει κάποια στιγµή στη ζωή σου. Το Σου χρωστάω ακόµα ένα κλάµα το έγραψα όταν ήµουν πολύ µπερδεµένος, γιατί ήµουν ερωτευµένος αλλά δεν ήθελα να το παραδεχτώ. Τον τελευταίο ενάµιση χρόνο είµαι µόνος µου, αλλά δεν έχω σταµατήσει να γράφω.

Τον Μάιο του 2013 όταν σε ρώτησαν αν θέλεις να ξαναερωτευτείς είχες πει: «Μακριά από εµένα αυτά τα πράγµατα!». Εξακολουθείς να µην είσαι έτοιµος για µία καινούρια σχέση;

Είναι γεγονός ότι αυτή την περίοδο µε έχει απορροφήσει πολύ η δουλειά µου, γιατί εκτός από τις εµφανίσεις µου στο Acro Club ετοιµάζω και το προσωπικό µου άλµπουµ, οπότε ο έρωτας δεν περνά ούτε ως σκέψη από το µυαλό µου. Ωστόσο δεν θα έλεγα «όχι» σε έναν καινούριο έρωτα. Είµαι αρκετό καιρό µόνος µου και έχω αρχίσει να βαριέµαι. (Γελάει.) Αλλά δεν το κυνηγάω κιόλας. Αν είναι να έρθει, θε’ να ’ρθεί...

Έχεις κάνει ποτέ σεξ µε θαυµάστριά σου;

Έχω κάνει σχέση µε θαυµάστριά µου. Την είχα δει σε µία συναυλία µου και µε είχε εντυπωσιάσει τόσο που όταν την ξαναείδα σε άλλη εµφάνισή µου τη θυµόµουν και επιδίωξα να τη γνωρίσω. Ήταν κεραυνοβόλος έρωτας.

Τι περιµένεις από το 2014;

Υγεία για εµένα και τους ανθρώπους γύρω µου, συναισθηµατική σταθερότητα, ψυχική ηρεµία και –γιατί όχι;– έναν µεγάλο έρωτα. Αν ερωτευτώ, µπορεί να γράφω και καλύτερα, πού ξέρεις; 

Διαβάστε περισσότερα στο ΟΚ! που κυκλοφορεί:

Cover OK! 427

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR