counter

Μαύροι κύκλοι

Μαύροι κύκλοι
Μαύροι κύκλοι

Μαύροι κύκλοι

Οι μαύροι κύκλοι είναι ένα αισθητικό πρόβλημα που μπορεί να παρουσιαστεί στον καθένα. Μπορεί να εμφανιστούν σε μικρές ηλικίες που ευθύνεται σίγουρα η κληρονομικότητα αλλά και σε μεγαλύτερες ηλικίες που τότε σχετίζονται σίγουρα με την επιρροή του χρόνου και τις καθημερινές συνήθειες.

 

Δύο πράγματα κάνουν το δέμα κάτω από τα μάτια να φαίνεται πιο σκούρο.


  • Το πλούσιο αγγειακό πλέγμα και η μελανίνη που συσσωρεύεται στην αύλακα του ματιού. Με την πάροδο του χρόνου η επιδερμίδα χάνει το αρχικό της πάχος και γίνεται πιο διαφανή με αποτέλεσμα τα αγγεία και η μελανίνη στην περιοχή κάτω από το μάτι να φαίνονται πιο έντονα. Επιπλέον το λίπος του ματιού κατεβαίνει προς τα κάτω προκαλώντας ένα αυλάκι κυκλικό κάτω από το μάτι που η σκιά του κάνει ακόμα χειρότερα τα πράγματα.


  • Ο ήλιος καταστρέφει τα αγγεία κάτω από τα μάτια και τα κάνει να φαίνονται πιο έντονα ενώ συγχρόνως ενεργοποιεί την μελανίνη της επιδερμίδας με αποτέλεσμα τα αγγεία μαζί με την μελανίνη να προκαλούν μια σκούρα απόχρωση… Άλλος παράγοντας που δίνει την  σκούρα αίσθηση είναι η ξηροδερμία. Αν η επιδερμίδα είναι ξηρή και τραβάει τότε δείχνει σίγουρα πιο θαμπή και γκρίζα. Οι μαύροι κύκλοι είναι επίσης αποτέλεσμα της φυσικής ανατομίας του προσώπου. Αν οι βολβοί των ματιών ανατομικά βρίσκονται αρκετά μέσα στο κόκαλο είναι λογικό να προκαλείται μια φυσική εσοχή η οποία δίνει την αίσθηση της σκιάς.

 

Tip: Όταν κάποιος  εμφανίσει ξαφνικά μαύρους κύκλους ενώ πριν δεν είχε, ή αν οι μαύροι κύκλοι που ήδη υπάρχουν γίνουν πιο έντονοι, καλό θα είναι να ελέγξει κάποια ζωτικά όργανα που σχετίζονται με αυτούς, όπως το συκώτι, το έντερο και το στομάχι.

 

 

Αντιμετώπιση…

 

Η αισθητική ιατρική μελετάει χρόνια το πρόβλημα των μαύρων κύκλων χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Για να μειώσουν το πλούσιο αγγειακό πλέγμα εφαρμόζεται ένα ειδικό λέιζερ ενώ για την μελανίνη ένα λέιζερ αφαίρεσης χρωστικών στοιχείων. Όμως ούτε με αυτά έχουμε ένα απόλυτα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Τα ειδικά πατς που χρησιμοποιούνται σαν μάσκες ματιών εμποτισμένα με λευκαντικά στοιχεία και οι διάφορες εξειδικευμένες αισθητικές θεραπείες δίνουν λάμψη στα βλέφαρα αλλά δεν πετυχαίνουν ένα μόνιμο αποτέλεσμα και πρέπει συνεχώς να επαναλαμβάνονται.

 

  • Φορέστε ειδικές κρέμες για τους μαύρους κύκλους που περιέχουν βιταμίνη C σε συνδυασμό και με άλλους λευκαντικούς παράγοντες.

 

 

  • Χρησιμοποιήστε ματ κονσίλερ που περιέχει τα μεταλλικά στοιχεία όπως διοξείδιο του τιτανίου ή του ψευδάργυρου. Αυτά τα στοιχεία αντανακλούν το φως και προστατεύουν τα μάτια από την φωτογήρανση. Φροντίστε το χρώμα να είναι αρκετά ανοιχτό ώστε να καλύπτεται ο μαύρος κύκλος αλλά όχι τόσο ώστε να σχηματίζει άσπρους κύκλους γύρω από το μάτι. Χρησιμοποιήστε compact (συμπαγές) κονσίλερ με βάση το κερί μέλισσας και όχι ρευστό (fluid). Το συμπαγές κονσίλερ έχει καλύτερη κάλυψη και καλύτερη διάρκεια πάνω στην επιδερμίδα.

 

Εφαρμογή του κονσίλερ: Μην απλώνετε το κονσίλερ σε όλη την κάτω περιοχή του ματιού αλλά στο σημείο που κάνει την πιο έντονη σκιά (από την έσω κόγχη η πιο βαθιά γραμμή που κατεβαίνει σχεδόν παράλληλα με την μύτη.) Βάλτε μια μικρή ποσότητα μόνο μέσα στην εσοχή και ταμπονάρετε απαλά με το δάκτυλό σας να δέσει ομοιόμορφα με το υπόλοιπο δέρμα.

 

 

  • Καλύτερα να μην χρησιμοποιείτε λιπαρά μολύβια ματιών και αποφύγετε τις αδιάβροχες μάσκαρες στο κάτω βλέφαρο με σκιά ματιών ζωγραφίζοντας με ειδικό πινέλο ένα περίγραμμα.

 

 

Φυσικές μάσκες…

 

  • Λεπτές φέτες από παπάγια. Τις απλώνουμε απαλά πάνω στα βλέφαρα για 10 λεπτά. Η παπάγιας περιέχει άφθονα φρουτώδη ένζυμα που συντελούν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και στην ανανέωση της επιδερμίδας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την λεύκανση της περιοχής (όχι πάνω από 1 φορά την εβδομάδα).

 

  • Κόβουμε λεπτές παγωμένες φέτες αγγουριού και τις απλώνουμε πάνω στα βλέφαρα για 10 λεπτά. Το αγγούρι έχει απίστευτες λευκαντικές ιδιότητες λόγω της περιεκτικότητας που έχει σε βιταμίνη C (μια φορά την εβδομάδα. Για πιο καλό αποτέλεσμα είναι καλό να έχει προηγηθεί η μάσκα παπάγιας).

 

 

Με την συνεργασία της Δήμητρας Γουλά Κοσμετολόγος- Αισθητικός, www.dimitragoula.gr. Dimitra Goula Boutique Institute 2106421031.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR