counter

Γιατί όποιος έχει πολλά κιλά δυσκολεύεται να τα χάσει;

Γιατί όποιος έχει πολλά κιλά δυσκολεύεται να τα χάσει;
Γιατί όποιος έχει πολλά κιλά δυσκολεύεται να τα χάσει;

Ζυγαριά

Παραπανίσια κιλά.. Είναι ίσως ένα πρόβλημα που απασχολεί τους περισσότερους ανθρώπους, από τον πιο μεγάλο ως τον πιο μικρό.

Μια ερώτηση που την έχουμε επανειλημμένως μουρμουρίσει στον εαυτό μας δίχως όμως να μπορούμε να δώσουμε κάποια απάντηση είναι  «γιατί κάποιος που τα τελευταία χρόνια έχει πάρει αρκετά παραπανήσια κιλά μπορεί να τα χάσει πιο εύκολα από κάποιον που είναι χρόνια σε μεγάλο αριθμό κιλών»;

 

 

Ο ειδικός μας εξηγεί…

Ο αυξημένος αριθμός των λιποκυττάρων (ο οποίος οφείλεται σε μια διαδικασία που συντελείται όταν κάποιος παχαίνει κατά την παιδική του ηλικία και χαρακτηρίζεται ως υπερπλαστική παχυσαρκία) συνεπάγεται εντονότερο ερεθισμό των κέντρων του υποθαλάμου, με αποτέλεσμα την αυξημένη λήψη τροφής και συνεπώς τη μεγαλύτερη δυσκολία στην απώλεια βάρους.

 

Παράλληλα το να προσπαθήσει ένας ενήλικας με χρόνια λανθασμένες διατροφικές συνήθειες να αλλάξει σελίδα στη διατροφή του είναι σίγουρα πολύ δυσκολότερο, από κάποιον που σε γενικές γραμμές έτρωγε ισορροπημένα, απλά κάποιες συγκυρίες τον οδήγησαν τον τελευταίο καιρό να πάρει βάρος…

 

 

 

Απαντάει ο Κωνσταντίνος Ξένος Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος M.Sc. M.Sc. in Nutritional Medicine - University of Surrey. Διευθυντής τμήματος Διατροφογενετικής & Έρευνας Θρέψης «Ευρωκλινική Αθηνών» www.kxenos.gr.

 

Ανακαλύψτε ακόμα περισσότερα διατροφικά tips στο www.formamag.gr

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR