counter

Μαμά, δεν τρώω «πράσινα»!

Μαμά, δεν τρώω «πράσινα»!
Μαμά, δεν τρώω «πράσινα»!

Φανταστείτε το εξής σκηνικό: Είστε στην κουζίνα σας και αναρωτιέστε τι να μαγειρέψετε για το παιδί σας. Σκέφτεστε (πάντα): Να φτιάξω κάτι υγιεινό. Εύγε, κυρίες μου! Η επόμενή σας σκέψη είναι ότι αυτό το «υγιεινό» πρέπει να περιλαμβάνει αναγκαστικά κάτι σε λαχανικό. Όμορφα. Και σε αυτό το σημείο ξεκινάει ο γολγοθάς σας! Διότι το σπλάχνο σας ακούει ή βλέπει «πράσινα» και το βάζει στα πόδια. Παρ’ όλα αυτά, εσείς καθημερινά προσπαθείτε να πείσετε το καμάρι σας να φάει λίγο μπροκολάκι, λίγο παντζάρι, λίγο σπανάκι. Αυτό όμως εκεί! Τίποτα! Ή που δεν θα τα ακουμπήσει ή που θα τα φτύσει (στην κυριολεξία)! Και εσείς είστε ένα βήμα πριν από τα ηρεμιστικά ή πριν από το να χτυπήσετε το κεφάλι σας στον τοίχο. Δεν είναι, όμως, ανάγκη!  

  

Πρώτον, δεν είστε οι μόνες. Δεύτερον, γι’ αυτόν τον λόγο είναι το συγκεκριμένο βιβλίο εδώ. Για να σας μάθει διάφορα «κόλπα» τα οποία θα σας βοηθήσουν στην επίτευξη του στόχου σας. Και επιπλέον, για να σας αποκαλύψει συνταγές –διαφορετικές από τις κλασικές, τις οποίες όλες έχουμε δοκιμάσει– , οι οποίες μπορούν να κάνουν τα παιδιά σας να αγαπήσουν τα λαχανικά. Και αν δεν καταφέρετε να τα κάνετε να τα αγαπήσουν, θα τα ξεγελάσετε και θα τρώνε λαχανικά σε συνταγές που δεν θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε ότι μπορούν να κρυφτούν!

  

Οι συνταγές συνοδεύονται από φωτογραφικό υλικό, είναι χωρισμένες σε κεφάλαια ανά λαχανικό και κάθε κεφάλαιο περιλαμβάνει μία σύντομη εισαγωγή με πληροφορίες από τον έγκριτο Ειδικό Παθολόγο-Διατροφολόγο Δημήτρη Δελλή: tips για το πώς διατηρούμε τα λαχανικά, ποια είναι η εποχή του κάθε λαχανικού και φυσικά ποια είναι η  διατροφική του αξία.

 

 

"Μαμά, δεν τρώω "πράσινα" της Θέμιδας Καρδιόλακα. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR