counter

Περιποίηση χεριών: Είναι… στο χέρι σας!

Περιποίηση χεριών: Είναι… στο χέρι σας!
Περιποίηση χεριών: Είναι… στο χέρι σας!

Περιποίηση χεριών: Είναι… στο χέρι σας!

Χειραψίες. Χαιρετισμός. Συνεχείς κινήσεις. Χάδια. Και τι δεν κάνουμε με τα χέρια μας. Πέρα από τη λειτουργική σημασία τους όμως, υπάρχει και το ζήτημα της υγείας και της εμφάνισης τους που, όπως και να έχει, γυναίκες είμαστε και μας αφορά. Μην ξεχνάτε ότι ειδικά τώρα που η θερμοκρασία πέφτει και η επιδερμίδα γίνεται πιο ευαίσθητη εξαιτίας του κρύου, έχουν ανάγκη από ιδιαίτερη φροντίδα.

  

Κρύα χέρια, σωστή περιποίηση… 

Το ζήτημα της περιποίησης των χεριών μας είναι πολύπλοκο. Ενώ ο στόχος είναι πάντα ο ίδιος, δηλαδή απαλά, ενυδατωμένα και υγιή χέρια, οι συνθήκες και οι ανάγκες αλλάζουν ανάλογα με την εποχή. Έτσι τον χειμώνα, το κρύο μπορεί να επηρεάσει την υγεία και την όψη τους αν δεν τα περιποιηθούμε σωστά. Και ενώ το δέρμα που καλύπτει το εσωτερικό της παλάμης είναι ανθεκτικό, το πάνω μέρος είναι λεπτό και ευαίσθητο, με αποτέλεσμα οι χαμηλές θερμοκρασίες να το αφυδατώνουν και να το κάνουν τραχύ και σκληρό. Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να προσέξουμε...

 

Μην αφήνετε τα χέρια σας χωρίς γάντια όταν βρίσκεστε έξω και το κρύο είναι τσουχτερό. Θα καταπονηθούν και υπάρχει περίπτωση να εμφανίσουν χιονίστρες εάν αμέσως μετά μπείτε σε έναν πολύ ζεστό χώρο.

 

Προσπαθήστε όσο μπορείτε να μην έρχεστε σε επαφή με σαπούνια, υγρά πιάτων και απορρυπαντικά και χρησιμοποιείτε γάντια για τις δουλειές του σπιτιού. Αλλιώς τα χέρια σας  θα γίνουν πολύ ευαίσθητα και σε συνθήκες κρύου θα διαμαρτυρηθούν και θα σας ταλαιπωρήσουν… Αν μπορείτε βρείτε σαπούνια χωρίς αλκαλικά στοιχεία και με ουδέτερο ph.

 

Όταν πλένετε τα χέρια σας σκουπίστε τα πολύ καλά με μία πετσέτα γιατί η πλεονάζουσα υγρασία μπορεί τελικά να λειτουργήσει αντίστροφα και να τα αφυδατώσει. Αν είναι αφυδατωμένα και παράλληλα εκτεθειμένα στο κρύο, τότε θα τα έχετε αφήσει χωρίς καθόλου νερό και θα σας εκδικηθούν!

  

Μόνιμη ενυδάτωση! 

Το πιο σημαντικό βέβαια δεν είναι μόνο να αποφεύγετε να αφυδατώσετε τα χέρια σας, αλλά κυρίως να βρείτε τρόπους να τα ενυδατώνετε συνεχώς. Και γι’ αυτό ευτυχώς υπάρχουν αρκετές λύσεις. Στην αγορά κυκλοφορούν πολλές κρέμες που ενυδατώνουν τα χέρια και μάλιστα προορίζονται και για συγκεκριμένους τύπους δέρματος. Βρείτε λοιπόν την κατάλληλη και έχετε τη στην τσάντα ή στο γραφείο σας για να τη χρησιμοποιείτε τακτικά. Είναι πολύ σημαντικό να ενυδατώσετε τα χέρια σας τη στιγμή που νιώθετε ότι το χρειάζονται. Άλλωστε δεν υπάρχει περίπτωση να μη σας το εκμυστηρευτούν! Θα σας δώσουν τα σημάδια τους και εσείς απλά πρέπει να δράσετε.

  

Ποια είναι η κατάλληλη κρέμα για μένα; 

Για να βρείτε την κατάλληλη κρέμα, διαλέξτε μια που να ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σας και δοκιμάστε τη. Αν αισθάνεστε ότι «τραβάει» ή βαραίνει τα χέρια σας, τότε αλλάξτε τη. Σίγουρα κάποια θα είναι φτιαγμένη για σας. Παράλληλα, πέρα από την ενυδάτωση, πολλές κρέμες προσφέρουν και την κατάλληλη αντιγηραντική φροντίδα που είναι απαραίτητη καθώς τα χέρια είναι από τα πρώτα σημεία του σώματος που προδίδουν την ηλικία μας. Αφού μπορούμε λοιπόν να το αποφύγουμε γιατί να μην το κάνουμε;  Επίσης, οι περισσότερες κρέμες είναι υποαλλεργικές, αφού η τεχνολογία έχει φροντίσει να ικανοποιεί τις ανάγκες μας με  τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τέλος, μια ολοκληρωμένη περιποίηση θα πρέπει να περιλαμβάνει και μια λευκαντική φροντίδα, είτε αντιμετώπισης, είτε πρόληψης. Μην φοβηθείτε λοιπόν να δείξετε τα χέρια σας. Σίγουρα θα είναι τέλεια!  

  

Τip: Απλώστε ενυδατική κρέμα στα χέρια σας πριν κοιμηθείτε. Φορέστε απαλά βαμβακερά γάντια και αφήστε τα αν μπορείτε όλο το βράδυ. Το πρωί δεν θα τα αναγνωρίζετε!

 

Διαβάστε περισσότερα στο www.formamag.gr.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR