counter

Γυμναστείτε πριν από το πρωινό και… κάψτε λίπος!

Γυμναστείτε πριν από το πρωινό και… κάψτε λίπος!
Γυμναστείτε πριν από το πρωινό και… κάψτε λίπος!

Γυμναστείτε πριν από το πρωινό και… κάψτε λίπος!

«Κάνοντας  γυμναστική πριν το πρωινό σας γεύμα καίτε περισσότερο λίπος σε λιγότερο χρόνο» σύμφωνα με τη γυμνάστρια Γιάννα Τζίμα. Ακολουθείστε, λοιπόν, το πρόγραμμα που προτείνει, αλλά προσέξτε: Αν ζαλιστείτε μην επιχειρήσετε ξανά να γυμναστείτε χωρίς να έχετε πάρει προηγουμένως τουλάχιστον ένα ελαφρύ σνακ.

  

1. Κοιλιακοί: Σταθείτε όρθιοι με τους βραχίονες τεντωμένους στο πλάι σφίγγοντας τους κοιλιακούς σας. Λυγίζοντας τη μέση σας πιάστε με  το δεξί σας χέρι τα δάχτυλα του αριστερού ποδιού. Κάντε το ίδιο και από την άλλη πλευρά. (Επαναλάβετε 25 φορές και από τις δυο πλευρές).

 

2. Γλουτοί και πόδια: Τεντώστε μπροστά με δύναμη το δεξί σας πόδι, μείνετε για 4΄΄ και στη συνέχεια κάντε βαθύ κάθισμα πάνω-κάτω για 5 φορές. Επαναλάβετε και με το αριστερό πόδι.

 

3. Τρικέφαλοι: Κρατήστε ένα βαράκι με το δεξί σας χέρι. Λυγίστε τους γοφούς σας τόσο ώστε να είστε σχεδόν παράλληλα με το έδαφος. Φέρτε τον αγκώνα στα πλευρά σας, τεντώνοντας τον αντιβραχίονα πίσω. Επιστρέψτε και επαναλάβετε από την άλλη πλευρά.

 

4. Στήθος: Ξεκινήστε σε θέση σανίδας (παλάμες στο πάτωμα και χέρια στην ευθεία των ώμων, σφιχτοί κοιλιακοί και ίσια πλάτη). Μείνετε για 30΄΄ και μετά κάντε 15 push ups.

 

5. Γλουτοί-Οπίσθια-Χέρια: Κρατώντας ένα βαράκι και στα δυο σας χέρια κάντε βαθύ κάθισμα. Επαναλάβετε 8 φορές.

 

6. Στήθος-Γλουτοί: Ξαπλώστε ανάσκελα, λυγίζοντας τα γόνατα σας, κρατώντας βαράκια στο ύψος του στήθους. Δίνοντας ώθηση από τις πατούσες  σας ελάτε σε θέση γέφυρας. Μείνετε για 5΄΄. Με αργές κινήσεις επανέλθετε στην αρχική θέση. Επαναλάβετε 7 φορές.

  

 

Αποκτήστε ενέργεια στο γραφείο!

Καθίστε στην άκρη της καρέκλας. Τεντώστε το δεξί σας χέρι πιάνοντας το αριστερό γόνατο, ενώ  με το αριστερό πιάνετε την καρέκλα και εισπνεύστε. Εκπνεύστε και στρίψτε προς την πλάτη της καρέκλας από την αριστερή πλευρά. Μείνετε για μερικές αναπνοές τεντώνοντας όσο πιο πολύ μπορείτε καθώς εκπνέετε. Επαναλάβετε και από την άλλη πλευρά. «Έτσι χαλαρώνετε τη σπονδυλική σας στήλη και διοχετεύετε ενέργεια σε όλο το σώμα» αναφέρει η καθηγήτρια φυσικής αγωγής Άννα Καίσαρη.

 

 

Για ακόμα περισσότερα «be fit» tips, επισκεφτείτε το www.formamag.gr.

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR