counter

Τα προβληματικά μαλλιά ανήκουν στο παρελθόν!

Τα προβληματικά μαλλιά ανήκουν στο παρελθόν!
Τα προβληματικά μαλλιά ανήκουν στο παρελθόν!

Τα προβληματικά μαλλιά ανήκουν στο παρελθόν!

  • Μαλλιά που φριζάρουν 

Το φριζάρισμα συνήθως οφείλεται σε κακομεταχείριση της τρίχας. Κύριες αιτίες του είναι συνήθως η κατάχρηση του σεσουάρ, η πολύωρη έκθεση στον ήλιο και η υπερβολική χρήση χημικών ουσιών (βαφές, ρανσάζ, περμανάντ κ.λπ.). Για να αποκτήσετε λεία και γεμάτα λάμψη μαλλιά θα πρέπει να περιορίσετε την συχνότητα των παραπάνω συνήθειων και να αφεθείτε στην ευεργετική δράση των προϊόντων κατά του φριζαρίσματος.

 

Ξεκινήστε επιλέγοντας ένα conditioner ή μια leave-in κρέμα πλούσια σε πανθενόλη ή σιλικόνη. Τα συγκεκριμένα προϊόντα περιβάλλουν την τρίχα θρέφοντας τη, χωρίς να σηκώνουν τα λέπια της. Περάστε τα μαλλιά σας με το προϊόν που θα επιλέξετε όσο είναι ακόμα νωπά. Δείξτε προσοχή στην ποσότητα, γιατί αν είναι υπερβολική τα μαλλιά σας θα δείχνουν θαμπά και λαδωμένα. Στην αγορά επίσης υπάρχουν conditioner με φυσική σύνθεση , πλούσια σε Shea butter και σπορέλαια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. 

 

Όσο για το στέγνωμα των μαλλιών υπάρχει τρόπος να μην είναι τόσο καταστροφικό. Κρατήστε το πιστολάκι με το στόμιο στραμμένο προς τα κάτω, ώστε οι τρίχες να παραμένουν επίπεδες. Μην το κρατάτε ποτέ κόντρα στη φορά των μαλλιών σας, γιατί το φριζάρισμα δεν θα το αποφύγετε ούτε χρησιμοποιώντας τα παραπάνω προϊόντα.

  

 

  • Λιπαρά μαλλιά 

Τα πρόβλημα των λιπαρών μαλλιών οφείλεται στην υπερβολική συγκέντρωση σμήγματος στο δέρμα του κρανίου. Το περιττό σμήγμα επικάθεται στο τριχωτό της κεφαλής, ενώ ταυτόχρονα απορροφά την σκόνη με αποτέλεσμα τα μαλλιά να δείχνουν βρώμικα. Αν και το λούσιμο δεν ενθαρρύνει την παραγωγή σμήγματος, τα λιπαρά μαλλιά είναι λάθος να λούζονται καθημερινά. 

 

Τέσσερις φορές την εβδομάδα είναι αρκετές για να δείχνουν τα μαλλιά σας καθαρά, χρησιμοποιώντας πάντα σαμπουάν με την ένδειξη «για λιπαρά μαλλιά». Εάν ασκείστε καθημερινά ή η τρίχα σας είναι πολύ λεπτή τότε το καθημερινό λούσιμο γίνεται ανάγκη. Σε αυτή την περίπτωση επιλέξτε ένα σαμπουάν με την ένδειξη « για συχνό λούσιμο». Προϊόντα styling με σιλικόνη ή πανθενόλη θεωρούνται απαγορευμένα για το συγκεκριμένο τύπο μαλλιών. Προτιμείστε τις νέες σειρές με αποστάγματα μεταξιού.

 

 

  • Ξηρά μαλλιά 

Εννέα στις δέκα περιπτώσεις τα ξηρά μαλλιά οφείλονται σε περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως η ηλιακή ακτινοβολία. Όταν τα μαλλιά σας «διψάνε» τότε η άμεση λύση έρχεται από τα leave-in conditioners. Δεν χρειάζονται ξέβγαλμα και προσφέρουν γρήγορη και δραστική ενυδάτωση. Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή όταν στεγνώνετε τα μαλλιά σας. Αφήνετε να στεγνώσουν για πέντε έως δέκα λεπτά φυσικά και μετά ξεκινήστε να τα φορμάρετε. 

 

Φροντίστε να μην τα χτενίζετε γρήγορα και βίαια, και μην τα βουρτσίζετε ποτέ όσο είναι βρεγμένα, ειδικά εάν είναι σγουρά. Αν το βούρτσισμα δεν γίνει με το σωστό τρόπο τότε η τρίχα σπάει και φθείρεται πιο εύκολα. Σε περίπτωση που τα μαλλιά σας μπερδεύονται μετά το λούσιμο, χρησιμοποιείστε μια κρέμα μαλλιών. Μην παραμελείτε το κούρεμα και κόβετε τις άκρες τουλάχιστον κάθε δύο μήνες.

 

  

  • Μαλλιά χωρίς όγκο 

Είναι μια από τις δυσκολότερες περιπτώσεις αφού για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα χρειάζεται κόπος και χρόνος. Γυναίκες που δεν έχουν καθόλου όγκο στα μαλλιά τους είναι όσες έχουν πολύ λεπτή και ίσια τρίχα. Την κατάσταση επιδεινώνει η συνεχής χρήση serum ή ισιωτικής κρέμας. Για να τα βοηθήσετε επιλέξτε ένα πιο ελαφρύ προϊόν (απλό conditioner που ξεβγάζεται) το οποίο θα χρησιμοποιείτε μόνο στις άκρες. 

 

Δοκιμάστε επίσης να μην χρησιμοποιείτε μαλακτικά προϊόντα κάθε φορά που λούζεστε. Τα σαμπουάν για όγκο είναι υπεραρκετά για να κάνουν τα μαλλιά να δείχνουν πιο πλούσια και λαμπερά. Στεγνώστε τα μαλλιά σας στις ρίζες με κρύο αέρα. Μια ακόμη λύση είναι εκείνη της βαφής η οποία θα θρέψει την ρίζα προσδίδοντας της extra όγκο ενώ θα βελτιώσει και την όψη της. 

 

 

  • Αραιά μαλλιά 

Το πέσιμο των μαλλιών μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες: στην ηλικία, το στρες, την κακή διατροφή, αλλεργίες εξαιτίας των προϊόντων για την περιποίηση τους και ασθένειες. Παρ’ ολ’ αυτά στις περισσότερες περιπτώσεις τριχόπτωσης η κύρια αιτία είναι η έλλειψη σιδήρου και πρωτεϊνών. Αν η τριχόπτωση είναι έντονη τότε η επίσκεψη στο γιατρό είναι υποχρεωτική ώστε να σας χορηγηθεί η κατάλληλη αγωγή.

  

Ωστόσο, αν το φαινόμενο είναι περιοδικό τότε φαρμακευτικά προϊόντα όπως αμπούλες, σαμπουάν ακόμη και παστίλιες κατά της τριχόπτωσης μπορούν να φανούν ιδιαιτέρως ευεργετικά. Τα αποτελέσματα δεν είναι άμεσα και ίσως χρειαστεί να περιμένετε ένα δίμηνο για να είναι εμφανή.

 

 

  • Μαλλιά με πιτυρίδα  

Η εμφάνιση της πιτυρίδας έχει σχέση με την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, τις καιρικές μεταβολές και τις ορμονικές διακυμάνσεις. Τις περισσότερες φορές, ωστόσο, είναι αποτέλεσμα κυρίως του στρες, το οποίο μεταβάλλει την ισορροπία των εκκρίσεων του δέρματος του κεφαλιού. Η επίμονη πιτυρίδα που διαρκεί παραπάνω από δύο εβδομάδες προέρχεται συνήθως από διάφορες μυκητιάσεις.

 

Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν πρόκειται καν για πιτυρίδα, αλλά για άλλη πάθηση όπως το έκζεμα κάνοντας την επίσκεψη στο γιατρό υποχρεωτική. Παρ’ όλα αυτά όταν πρόκειται για απλή πιτυρίδα και όχι κάτι ανησυχητικό προτιμείστε ένα αντιπιτυριδικό σαμπουάν και αμπούλες που ενδυναμώνουν την τρίχα. Προσπαθήστε, επίσης, να εμπλουτίσετε την διατροφή σας με τροφές πλούσιες σε λιπαρά omega 3, όπως τα λιπαρά ψάρια.

 

 

Tip: Αν τα μαλλιά σας περνούν άσχημη μέρα ή ακόμη εβδομάδα δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας. Είναι απλώς μια προειδοποίηση του οργανισμού, ο οποίος ζητά σωστή διατροφή και ξεκούραση.

 

  

Διαβάστε περισσότερα στο www.formamag.gr.

 

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR