counter

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με μάνγκο & καρύδα

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με μάνγκο & καρύδα
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με μάνγκο & καρύδα

  • Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε το νερό µε τη ζάχαρη και βράστε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. Παράλληλα τοποθετήστε µια βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέστε το ηλιέλαιο. Ρίξτε το σιµιγδάλι και καβουρδίστε µέχρι να πάρει ένα ανοιχτό καφέ χρώµα (όσο πιο πολύ καβουρδιστεί, τόσο πιο σκούρος θα γίνει ο χαλβάς) ενώ ανακατεύετε συνεχώς.

 

  • Με πολλή προσοχή ρίξτε µέσα στην κατσαρόλα µε το σιµιγδάλι το σιρόπι: Να έχετε µακριά τα χέρια σας από την κατσαρόλα – λόγω της µεγάλης θερµοκρασίας µε την απότοµη εξάτµιση µπορεί να σας κάψουν οι υδρατµοί. Χαµηλώστε τη φωτιά και ανακατεύετε µέχρι να δηµιουργηθεί ένα σφιχτό µείγµα.

 

  • Αποσύρετε και µε µια κουτάλα γεµίστε ατοµικές φόρµες, κούπες ή κάποια φόρµα για κέικ. Βάλτε στο ψυγείο και αφήστε µέχρι να κρυώσει καλά ο χαλβάς. Καθαρίστε τα µάνγκο και κόψτε σε µικρά κυβάκια.

 

  • Ρίξτε σε ένα τηγανάκι µαζί µε τη ζάχαρη και το νερό και µαγειρέψτε σε πολύ χαµηλή φωτιά µέχρι να µαλακώσουν. Πολτοποιήστε µε ένα πιρούνι και κρατήστε στην άκρη.

 

  • Βγάλτε τον χαλβά από το ψυγείο, ξεφορµάρετε και σερβίρετε σε ατοµικά πιάτα µε πουρέ µάνγκο και µια κουταλιά ινδική καρύδα.  

 

 

Κόστος συνταγής: 8€ 

 

Πηγή: Περιοδικό mytv

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR