counter

Πονάς στη μέση; Άκου μουσική!

Πονάς στη μέση; Άκου μουσική!
Πονάς στη μέση; Άκου μουσική!

Πονάς στη μέση; Άκου μουσική!

Είναι γνωστό ότι εναλλακτικές θεραπείες όπως η μουσικοθεραπεία εφαρμόζονται από ειδικούς θεραπευτές αλλά και νοσοκομεία, ιδιαίτερα στο εξωτερικό, για ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, χρόνιο πόνο, διαταραχές άγχους κ.ά. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις είναι ότι πιθανόν να μπορούμε και μόνοι μας να εκμεταλλευτούμε τις ευεργετικές επιδράσεις της μουσικής για να εξασφαλίσουμε όχι μόνο ανεβασμένη διάθεση αλλά και καλύτερη υγεία, αφού όλο και πιο πολλές έρευνες επιβεβαιώνουν ότι απλά και μόνο το ν’ ακούς μουσική μπορεί να σε επηρεάσει θετικά.  

 

Είτε λοιπόν είσαι σε διακοπές κάπου μακριά είτε οδηγείς με το αυτοκίνητο για να πας στη δουλειά είτε απολαμβάνεις τον καφέ σου στη βεράντα, φρόντισε να απολαύσεις τους ρυθμούς που θα σε αποφορτίσουν, θα σε ανακουφίσουν ή θα σε απογειώσουν, ανάλογα με το στόχο και τις διαθέσεις σου.

 

 

Κι όμως, η μουσική προσφέρει ανακούφιση από τον πόνο στη μέση!

  

  • Τι λένε οι έρευνες: Έρευνα του Γενικού Νοσοκομείου του Ζάλτσμπουργκ δείχνει ότι η μουσική μπορεί να έχει ανακουφιστικά οφέλη σε ασθενείς με χρόνιο πόνο στη μέση. Επίσης ερευνητές της Cleveland Clinic διαπίστωσαν πως τα άτομα που άκουγαν μουσική μία ώρα κάθε μέρα ανέφεραν μείωση κατά 20% των συμπτωμάτων πόνου στη μέση.

 

  • Πώς βοηθάει: Εκτός του ότι αποσπά το μυαλό από τον πόνο, το άκουσμα της μουσικής δρα στο αυτόνομο νευρικό σύστημα παρεμβαίνοντας στα μονοπάτια που μεταφέρουν τα μηνύματα του πόνου στον εγκέφαλο. Ιδιαίτερα η μουσική σε αργούς ρυθμούς βοηθάει το σώμα να χαλαρώσει αποφορτίζοντάς το από τη μυϊκή ένταση, που είναι ένα από τα αίτια που επιδεινώνει τον πόνο.

 

  • Ποια μουσική να προτιμήσεις: Κλασική ή μουσική με αργό ρυθμό. Επιδίωξε να ξαπλώσεις κάπου αναπαυτικά ώστε να συγκεντρωθείς στο άκουσμά της για μισή περίπου ώρα.  

 

 

Επιμέλεια: Φλώρα Κασσαβέτη 

 

Διαβάστε περισσότερα στο www.formamag.gr.

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR