counter

Κάνε πιο light τα φαγητά της ταβέρνας!

Κάνε πιο light τα φαγητά της ταβέρνας!
Κάνε πιο light τα φαγητά της ταβέρνας!

Κάνε πιο light τα φαγητά της ταβέρνας!

Η έξοδος για φαγητό είναι μία από τις αγαπημένες σου, αλλά προσπαθείς να τις αποφεύγεις λόγω των extra θερμίδων που συνοδεύουν τα αγαπημένα σου πιάτα; Μην ανησυχείς… Υπάρχει τρόπος να μην εγκαταλείψεις την αγαπημένη σου συνήθεια, αλλά να αφήσεις πίσω σου αυτές τις παραπανίσιες θερμίδες και τα αυξημένα λιπαρά!

  

Για να το πετύχεις, αρκεί να ζητήσεις τα εξής 4 πράγματα από τον σερβιτόρο:

  

1. Ρώτα τον πώς ετοιμάζεται το πιάτο που διάλεξες. Αν δεν σε ικανοποιεί, ζήτα να το ετοιμάσουν με άλλον τρόπο. Για παράδειγμα, κρέατα που τηγανίζονται μπορούν το ίδιο εύκολα να ψηθούν στο γκριλ.

  

2. Ζήτα να σερβίρουν τις σάλτσες και τα άλλα συνοδευτικά ξεχωριστά, ώστε να χρησιμοποιήσεις όση ποσότητα θελήσεις χωρίς να ξεφύγεις.

 

3. Ζήτα το κυρίως πιάτο σου να συνοδεύεται από φρέσκα λαχανικά ή από μια σαλάτα αντί για τηγανητές πατάτες ή ρύζι.

  

4. Τέλος, ρώτησε αν υπάρχουν προϊόντα ολικής άλεσης. Κάποια εστιατόρια προσφέρουν τη δυνατότητα να επιλέξεις ψωμί και ζυμαρικά ολικής άλεσης και  καστανό ρύζι αντί για τα κλασικά άσπρα.

 

  

Της Χρύσας Γιανννοπούλου, με τη συνεργασία της Γεωργίας Καπώλη, MSc, κλινικής διαιτολόγου-διατροφολόγου, επιστημονικής διευθύντριας του Κέντρου Απίσχνανσις-Λόγω Διατροφής, Νεμέα Κορινθίας, αντιπροέδρου Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας.

  

Διαβάστε περισσότερα στο www.formamag.gr.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR