counter

Η απάντηση του Γιάννη Πλούταρχου για τις οφειλές ύψους 2.793.955 ευρώ στην εφορία

Η απάντηση του Γιάννη Πλούταρχου για τις οφειλές ύψους 2.793.955 ευρώ στην εφορία
Η απάντηση του Γιάννη Πλούταρχου για τις οφειλές ύψους 2.793.955 ευρώ στην εφορία

Γιάννης Πλούταρχος

Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ για δεύτερη φορά ο Γιάννης Πλούταρχος μέσα σε διάστημα ενάμιση έτους. Ο γνωστός τραγουδιστής σύμφωνα με την Espresso, ελέγχεται για τη μη έκδοση φορολογικών στοιχείων παροχής υπηρεσιών και το ύψος του ποσού ανέρχεται στα 2.793.955 ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Πλούταρχος, όπως αναφέρεται στο έλεγχο στον οποίο προέβη ο ΣΔΟΕ στα οικονομικά του, δεν είχε κόψει αποδείξεις για 14 από τις συναυλίες στις οποίες είχε συμμετάσχει και από τις οποίες είχε αποκομίσει κέρδος που ανερχόταν στο ποσό των 808.000 ευρώ. Επιπρόσθετα, ο τραγουδιστής είχε αδήλωτα φορολογικά στοιχεία ύψους 1.985.000 ευρώ την περίοδο 2005-2011.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα ο Γιάννης Πλούταρχος τον Μάρτιο του 2012 είχε εμπλακεί και πάλι με τον ΣΔΟΕ. Ο τελευταίος είχε προχωρήσει σε δέσμευση του πολυτελούς σκάφους του "St. George” αφού έπειτα από έλεγχό του είχε διαπιστωθεί ότι είχε δηλωθεί παράνομα ως μέσο μεταφοράς επαγγελματικής χρήσεως ενώ ανήκε σε εταιρεία σκαφών αναψυχής. Εκείνη την περίοδο ο Γιάννης Πλούταρχος έπρεπε να καταβάλλει ποσό ύψους 300.000 ευρώ για να αποδεσμευτεί από τις κατηγορίες για λαθρεμπόριο.

Ωστόσο, μέσω του δικηγόρου του Γιάννη Πλούταρχου, Αλέξανδρου Στρίμπερη ήρθε και η απάντηση του ίδιου του ερμηνευτή: “Από ορισμένους κύκλους επιχειρείται η στοχοποίησή μου και ο διασυρμός μου, κάνοντας λόγο για εμπλοκή μου σε υποθέσεις φοροδιαφυγής και στη μη έκδοση φορολογικών στοιχείων από μέρους μου. Σας δηλώνω ότι σέβομαι τη νομιμότητα και τους κανόνες δικαίου της συντεταγμένης Πολιτείας μας αλλά δεν ανέχομαι αβασίμως να διασύρομαι και να δημιουργούνται αρνητικές εντυπώσεις εις βάρος μου και μάλιστα σε θέματα του φορολογικού μου απορρήτου, το οποίο αποτελεί ευαίσθητο θέμα και για μένα όπως και για κάθε πολίτη στην ευνομούμενη Πολιτεία μας. Η οποιαδήποτε τυχόν συνέχεια της συκοφαντικής, άδικης και βάναυσης σπίλωσης της προσωπικότητας εμού και της οικογενείας μου, θα έχει έννομες συνέπειες για όσους την επιχειρήσουν”.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR