counter

Γίνε φίλη… με το σταφύλι!

Γίνε φίλη… με το σταφύλι!
Γίνε φίλη… με το σταφύλι!

Γίνε φίλη… με το σταφύλι!

Τα σταφύλια είναι πλούσια σε κάλιο, σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο και οργανικά οξέα όπως μηλικό και τρυγικό οξύ και καλή πηγή χαλκού που ως συστατικό πολλών ενζύμων είναι απαραίτητος για το σχηματισμό της αιμοσφαιρίνης και του κολλαγόνου στο σώμα. Πολλά ένζυμα που περιέχουν χαλκό μπορούν να συμβάλλουν στην προστασία του σώματος κατά των ελευθέρων ριζών.

  

Επιπλέον, περιέχουν βιταμίνη Β2, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και επισκευή των ιστών, στην παραγωγή ορμονών και στο σχηματισμό των ερυθρών κυττάρων. Η κατανάλωση χυμού σταφυλιών έχει θετική επίδραση στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων καθώς μειώνει την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα.

  

Τέλος, τα σταφύλια έχουν 50% περισσότερη αντιοξειδωτική δράση από την βιταμίνη Ε ενώ, αποτελούν  ένα ισχυρό διουρητικό και έχουν καθαρτικές ιδιότητες όπως και αντιφλεγμονώδη και αντιαλλεργική δράση. Περιέχουν αντιοξειδωτικά όπως ρεσβερατρόλη που έχει θετική επίδραση στην καρδιά ενώ παρουσιάζει και αντικαρκινικές ιδιότητες.

 

  

Αυτό το γνωρίζατε;  

Το εκχύλισμα των κουκουτσιών του σταφυλιού δρα ενάντια στις αιμορροΐδες, τις κράμπες, την αϋπνία, την εμμηνόπαυση και την οστεοπόρωση!

  

 

 

Με τη συνεργασία της Εύας Καφετζή, BSc Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Επιστημονική Διευθύντρια ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Πτολεμαΐδας, Αναπληρώτρια Υπεύθυνη Βορείου Ελλάδας Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας.

  

Διαβάστε περισσότερα στο www.formamag.gr.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR