counter

Σωκράτης Αλαφούζος - Τα δύσκολα χρόνια με τον πατέρα του: "Έχω δεχτεί βία στα παιδικά μου χρόνια"

Σωκράτης Αλαφούζος - Τα δύσκολα χρόνια με τον πατέρα του: "Έχω δεχτεί βία στα παιδικά μου χρόνια"
Σωκράτης Αλαφούζος - Τα δύσκολα χρόνια με τον πατέρα του: "Έχω δεχτεί βία στα παιδικά μου χρόνια"

Σωκράτης Αλαφούζος

Ο Σωκράτης Αλαφούζος παραδέχθηκε σε συνέντευξη του πως στα παιδικά του χρόνια δέχθηκε βία. "Η βία δεν είναι μόνο σωματική αλλά και λεκτική και μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στη ζωή ενός ανθρώπου. Έχω δεχτεί λεκτική βία", αναφέρει ο ηθοποιός.

Με το πατέρα σου δεν είχατε ουσιαστικά σχέσεις. Επηρέασε αυτό τη ζωή σου; "Σαφώς και με επηρέασε. Όταν απουσιάζει ο πατέρας σου στα παιδικά σου χρόνια δεν έχεις ανδρικό και πατρικό πρότυπο."

Ήταν τραυματικό γεγονός; "Ναι, ήταν τραυματικό γεγονός. Όμως προχωρώντας η ζωή, βλέπεις ότι αυτό είναι ο θησαυρός σου. Ο καθένας μας είναι οι εμπειρίες του. Όσα βίωσα διαμόρφωσαν την ευαισθησία μου και τη ματιά μου απέναντι στον κόσμο. Ότι άσχημο έζησα το μετέτρεψα σε κάθε τι δημιουργικό".

Συγχώρεσες τον πατέρα σου; "Ναι. Αν δεν περάσεις αυτή τη διαδικασία, είναι σαν να μη συγχωρείς ένα κομμάτι του εαυτού σου. Κατανόησα τους λόγους των πράξεων, όχι την ίδια την πράξη. Εκείνη έχει φυσικούς νόμους και πρέπει να τιμωρείται για οποιοδήποτε λόγο.

Είχες θυμό απέναντί του; "Είχα θυμό εξ' αιτίας της έλλειψής του. Θυμάμαι, όταν ήμουν μικρός, είχε χρειαστεί να εισαχθώ στο νοσοκομείο. Όταν ήρθε, του είπα: "Μπαμπά, μου είπες ότι θα μου φέρεις ένα παιχνιδάκι και δεν το έκανες". Έμεινε στην παιδική ψυχή μου. Σε μία κουβέντα που κάναμε έπειτα από χρόνια, μου ζήτησε συγγνώμη για ότι συνέβη στο παρελθόν. Το συζητήσαμε όταν ήμουν σαράντα ετών. Βρισκόμασταν ανά διαστήματα, αλλά δεν είχε γίνει καμία τέτοιου είδους κουβέντα. Η ζωή το έφερε, όταν ήμουν κι εγώ έτοιμος, είχα εμπειρίες πια. Αποφάσισα συνειδητά να μιλήσω μαζί του και να του πω κάποια πράγματα που είχα ανάγκη πριν φύγει. Πράγματι, έπειτα από έναν χρόνο πέθανε", καταλήγει ο Σωκράτης Αλαφούζος.

Φαντάζομαι ότι με την κόρη σου είσαι πρότυπο πατέρα. "Δεν ξέρω αν είμαι πρότυπο. Όταν έχεις αισθανθεί εγκατάλειψη και μοναξιά, δεν θέλεις να βιώσει κάτι τέτοιο το παιδί σου. Μέσα από την κόρη μου, συμπληρώνω τα δικά μου παιδικά χρόνια, βλέπω τον εαυτό μου ως παιδί".

Σωκράτης Αλαφούζος

Πηγή: ΕΓΩ

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR