counter

Δίαιτα: Κάθε πρόβλημα, έχει μια λύση! Μέρος Α΄

Δίαιτα: Κάθε πρόβλημα, έχει μια λύση! Μέρος Α΄
Δίαιτα: Κάθε πρόβλημα, έχει μια λύση! Μέρος Α΄

Δίαιτα: Κάθε πρόβλημα, έχει τη λύση του! Μέρος Α΄

Μπορεί όταν ξεκινάμε μια δίαιτα να έχουμε έναν και μόνο στόχο (να χάσουμε βάρος!), μαζί με αυτόν όμως, έρχονται και διάφοροι άλλοι λόγοι οι οποίοι «εμποδίζουν» τον στόχο μας και –πολλές φορές– μας κάνουν να τον χάσουμε εντελώς…

  

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που μας κάνουν να βγαίνουμε από τον… ίσιο δρόμο; Τα εντοπίσαμε και σας τα παρουσιάζουμε, δίνοντάς σας φυσικά και τη λύση τους!

 

  

  • Ξυπνάµε πάντα στο παρά πέντε και δεν προλαβαίνουµε να φάµε πρωινό. 

Θυµόµαστε πάντα ότι «Η καλή µέρα από το πρωινό φαίνεται»! Η αλήθεια είναι ότι η διαδικασία του πρωινού δεν χρειάζεται παραπάνω από 10 λεπτά. Αν πάλι φεύγουµε τρέχοντας από το σπίτι, φροντίζουµε µέσα στην τσάντα µας να έχουµε τα εξής: µπάρες δηµητριακών ολικής άλεσης, cream crackers/φρυγανιές σίκαλης, κριτσίνια, µπισκότα πολυδηµητριακών, ρυζογκοφρέτες, ανάλατους ξηρούς καρπούς, τα οποία θα συνδυάζουµε µε χυµό ή γάλα χαµηλών λιπαρών. Αν πάλι δεν έχουµε τίποτα από όλα αυτά, προτιµάµε ένα τοστ (ψωµί σίκαλης, ηµίπαχο τυρί, βραστή γαλοπούλα) ή το παραδοσιακό και αλησµόνητο κουλούρι θεσσαλονίκης.

  

 

  • ∆εν έχουµε χρόνο να φάµε και µένουµε πολλές ώρες νηστικοί. 

Καλό είναι να θυµόµαστε ότι ο οργανισµός µας για να λειτουργήσει και να έχουµε την καλύτερη απόδοση στη δουλειά, χρειάζεται συνεχή εφοδιασµό µε «καύσιµα», που εξασφαλίζονται µε το να ακολουθείτε µικρά και συχνά γεύµατα (το αργότερο ανά 3 ώρες πρέπει να τρώµε). Η συχνότητα των γευµάτων συµβάλλει στην: 

       * Πρόσληψη όλων των αναγκαίων θρεπτικών συστατικών σε σταθερά χρονικά διαστήµατα.

       * Συνεχή ενεργοποίηση του µεταβολισµού.

       * Μειωµένη αποθήκευση λίπους.

       * Ρύθµιση και στον έλεγχο του αισθήµατος πείνας και κορεσµού.

  

 

  • ∆εν έχουµε χρόνο να πάµε στο σούπερ µάρκετ και το ψυγείο µας είναι άδειο. 

Καµία διατροφή δεν µπορεί να είναι ισορροπηµένη αν δεν έχουµε τα κατάλληλα εφόδια! ∆εν χρειαζόµαστε παραπάνω από µία ώρα την εβδοµάδα να πάµε στο σούπερ µάρκετ και να κάνουµε τις απαραίτητες προµήθειες για όλη την εβδοµάδα. ∆ίνουµε έµφαση στο να πηγαίνουµε σούπερ µάρκετ το Σαββατοκύριακο, όπου έχουµε περισσότερο χρόνο.

 

Προκειµένου να µην υποκύπτουµε στις γευστικές θερµιδογόνες λιχουδιές είναι απαραίτητο να έχουµε κάνει µία λίστα µε τα σηµαντικά τρόφιµα που δεν πρέπει να λείπουν από την κουζίνα µας: γάλα, γιαούρτι, φρούτα, χυµοί, λαχανικά, ζυµαρικά, δηµητριακά ολικής άλεσης, ανάλατοι ξηροί καρποί, φρυγανιές, παξιµάδια, cream crackers σίκαλης, µέλι, τυρί χαµηλών λιπαρών, ελιές, όσπρια, πατάτες, κοτόπουλο, αυγά, τόνος σε λάδι ή νερό. Όλα τα παραπάνω είναι τα βασικά τρόφιµα που, αν έχουµε πάντα στο σπίτι µας, θα µας βοηθήσουν στο να αποφύγουµε την επιλογή του  delivery ή να τσιµπολογήσουµε κάποιο λιπαρό ή πολύ γλυκό σνακ.

 

 

 

Με τη συνεργασία του Δημήτρη Γρηγοράκη, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc Επιστημονικός Διευθυντής «ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ - ΛΟΓΩ ∆ΙΑΤΡΟΦΗΣ», Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου, www.apisxnansis.gr & www.logodiatrofis.gr.

 

Ανακαλύψτε ακόμα περισσότερα διατροφικά tips, χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την αντιοξειδωτική διατροφή και υπέροχες αντιοξειδωτικές συνταγές στο ένθετο MY cooking του περιοδικού mytvπου κυκλοφορεί στα περίπτερα.

 

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR