Τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύς ντόρος γύρω από τις «superfoods» – ελληνιστί, τις σούπερ τροφές. Πρόκειται για κάποιες τροφές, οι οποίες χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνες, μέταλλα ή ιχνοστοιχεία, αποτελούν έναν μικρό θησαυρό για τον οργανισμό μας. Το μύρτιλο, είναι αναμφισβήτητα μία από αυτές.
Προσοχή όμως! Μπορεί να κάνει καλό στον οργανισμό μας, αυτό, όμως, σε καμία περίπτωση δε σημαίνει πως θα πρέπει να τα τρώμε από το πρωί μέχρι το βραδύ, μιας και η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να αντιστρέψει τις ευεργετικές τους ιδιότητες και να προκαλέσει στον οργανισμό μας προβλήματα αντιστρόφως ανάλογα της αξίας τους!
Επειδή είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και συμβάλει στη βελτίωση της συγκέντρωσης του κολλαγόνου στην επιδερμίδα.
Ένα φλιτζάνι την ημέρα αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του οργανισμού.
- «Παν μέτρον άριστον», γιατί…
Ο στομαχόπονος, ο πονοκέφαλος και οι καούρες εξαιτίας της υψηλής πρόσληψης της συγκεκριμένης βιταμίνης, καραδοκούν.
Της Μάρθας Αγγελοπούλου, με τη συνεργασία της Έφης Δέδε, κλινικής διατροφολόγου-διαιτολόγου, BSC, επιστημονικής διευθύντριας «Λόγω Διατροφής» Ά. Λιοσίων (efidede@gmail.com).
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)