counter

Γλυκό χωρίς περιττά λιπαρά & θερμίδες… Υπάρχει;

Γλυκό χωρίς περιττά λιπαρά & θερμίδες… Υπάρχει;
Γλυκό χωρίς περιττά λιπαρά & θερμίδες… Υπάρχει;

Γλυκό χωρίς περιττά λιπαρά & θερμίδες… Υπάρχει;

Ανθότυρο με ροδάκινο, καρύδια & μέλι! Πρόκειται για μια καλοκαιρινή ORAC απόλαυση, αφού τώρα τα ροδάκινα βρίσκονται στην εποχή τους. Το συγκεκριμένο φρούτο είναι πολύ πλούσιο σε β-καροτένιο, που προστατεύει τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου και συµβάλλει σε σηµαντικό βαθµό στην καλή λειτουργία της καρδιάς και του εγκέφαλου.  

 

Καλή πρόταση για όσους έχουν ανάγκη να τονώσουν την ερωτική τους ζωή, αφού ο συνδυασµός µελιού µε καρύδια θεωρείται αφροδισιακός και συντελεί στην πνευµατική διαύγεια. Γευστική πρόταση πλήρης σε πρωτεΐνες, ασβέστιο και βιταµίνη D, τα οποία ενισχύουν το µυϊκό σύστηµα και τη σκελετική υγεία και παρέχουν ταυτόχρονα ανοσιακή προστασία. 

 

Γλυκό χωρίς περιττά λιπαρά & θερμίδες… Υπάρχει;

 

Για 4 μερίδες, θα χρειαστούμε:

 

* 400 γραµµ. ανθότυρο *1 µεγάλο ώριµο ροδάκινο *3-4 ψιλοκοµµένα καρύδια *4 κ.σ. µέλι

 

Λιώνουµε µε το πιρούνι το ανθότυρο και το βάζουµε σε µπολ. Καθαρίζουµε το φρούτο και το κόβουµε σε µικρά κοµµάτια. Προσθέτουµε τα καρύδια και το µέλι. Ανακατεύουµε το µείγµα και το βάζουµε στο ψυγείο για 2 ώρες. Όταν το βγάλουµε, το µοιράζουµε σε ποτήρια ή µικρά µπολ, περιχύνουµε µε λίγο µέλι και σερβίρουµε.

 

  

Με τη συνεργασία του Δημήτρη Γρηγοράκη, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc Επιστημονικός Διευθυντής «ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ - ΛΟΓΩ ∆ΙΑΤΡΟΦΗΣ», Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου, www.apisxnansis.gr & www.logodiatrofis.gr.

 

Ανακαλύψτε ακόμα περισσότερα διατροφικά tips, χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την αντιοξειδωτική διατροφή και υπέροχες αντιοξειδωτικές συνταγές στο ένθετο MY cooking του περιοδικού mytvπου κυκλοφορεί στα περίπτερα.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR