- Σε πιατέλα σερβιρίσµατος απλώνουµε σε διαδοχικές στρώσεις τις φέτες της ντοµάτας, του αβοκάντο και της µοτσαρέλας και πασπαλίζουµε ανάµεσα µε αλάτι και πιπέρι.
- Ραντίζουµε µε το ελαιόλαδο και τον χυµό λεµονιού, σκορπίζουµε πάνω από τα υλικά τα φύλλα βασιλικού και σερβίρουµε αµέσως.
Σύνολο ORAC ανά μερίδα: 2.468
Διατροφικό σχόλιο: Σαλάτα µε σηµαντική περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως είναι το λυκοπένιο, τα καροτενοειδή και η βιταµίνη Ε, που είναι πολύ σηµαντικές για την υγεία των κυττάρων και της καρδιάς. Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε βιταµίνες C και E, ενώ διαθέτει σηµαντικές ενυδατικές και επουλωτικές ιδιότητες για το δέρµα. Τη θρεπτική παλέτα της συνταγής συµπληρώνουν οι φυτικές ίνες, οι οποίες µειώνουν την απορρόφηση του λίπους και καταπολεµούν τη δυσκοιλιότητα. Τέλος, το ασβέστιο από τη µοτσαρέλα συµβάλλει στην ενδυνάµωση των οστών. Μία σαλάτα µε υψηλό ORAC σκορ που ενισχύει όλες τις βιολογικές λειτουργίες.
Ανακαλύψτε ακόμα περισσότερες υπέροχες αντιοξειδωτικές συνταγές στο ένθετο MY cooking του περιοδικού που κυκλοφορεί στα περίπτερα.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)